Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvježavajući desert

S jagodama baš ništa ne može krenuti krivo

jagode
Foto: Borna Filić/PIXSELL
24.02.2014.
u 15:35

Ovaj ukusan i jednostavan desert osvojit će vaša nepca

SHOPPING LISTA

(za 15 kalupa)

Za osnovu:

9 dl slatkog vrhnja

1,5 dl mlijeka

50 g šećera

1 vanilin šećer

korica od limuna

8 g želatina

Za preljev:

70 g šećera

300 g jagoda

 

PRIPREMA:

Stavite slatko vrhnje da provrije s mlijekom, šećerom, vanilin šećerom i korom jednog limuna. Tome dodajte želatinu koju ste prethodno ostavili neka omekša u hladnoj vodi i dobro ocijedili te ostavite dobivenu smjesu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Procijedite, pa rasporedite u 15 kalupa promjera 8 cm i stavite u hladnjak neka stoji oko 5 sati. Prije služenja napravite preljev od karamele, od šećera i jagoda, dobro izrezanih na komade. Ostavite da se kuha 1 minutu. Jagode rasporedite na tanjure, dodajte panacotu i ukrasite karameliziranim umakom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije