Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split uoči božića

Radosti glazbe i odlične hrane u 'najlipšem gradu na svitu' za advent

29.11.2014., Zagreb - Turisticka zajednice grada Splita predstavila je bogati program Adventa u Splitu pod sloganom Split je hit, dodji u Split. Domacica programa bila je Marijana Batinic, a poznati glumac Robert Kurbasa zajedno s vrhunskim chefom iz udru
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
16.12.2014.
u 10:52

U prosincu i do sredine siječnja traju kulturne svečanosti i gastrodogađaji u organizaciji turističke zajednice Grada Splita

U 'najlipšem gradu na svitu' i predbožićno vrijeme nosi zadovoljstva, otkrivajući jedinstveni spoj blage mediteranske klime, božićnih običaja i bogate gastronomske i kulturne ponude.

To je Advent u Splitu, priredba koja cijelog prosinca i sve do polovice siječnja nudi program uz koji će blagdani biti još veseliji i ukusniji. Kakav je Split zimi i na prijelazu stare u novu godinu, u Zagrebu su, predstavljajući u Centru Kaptol priredbu u organizaciji TZ Split, obznanili "fetivi" Splićani, voditeljica Lana Pavić, pjevač klape Kampanel Miro Trgo, operni prvak Ante Topić i pjevačica Meri Jaman. Tamo se, kažu, u šetnjama uz more i na kavi na osunčanoj rivi uvijek može oporaviti duša, sresti drage ljude i nazdraviti blagdanskom obilju.

Za vrijeme Adventa u Splitu toga ima napretek – u centru grada nastupaju dječji i crkvenih zborovi, bendovi i DJ-evi, na Pjaci i restoranima ne propušta se kušanje delicija Gastro Adventa, a u Dioklecijanovim podrumima je Festival adventske radosti, uz besplatne koncerte i radionice. Dolazi i Djed Božićnjak! U HNK se, pak, isplati pogledati koncerte i predstave, među kojima i slavni balet Orašar, u koreografiji Dinka Bogdanića.

>>Dobra organizacija uštedjet će vrijeme, novac, ali i zdravlje

>>Na Advent u Zagrebu stigli i proizvodi s 18 jadranskih otoka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije