Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slasni prosinac

Prvi festival palačinki za Svetog Nikolu

Palačinke
Foto: Thinkstock
25.11.2014.
u 16:00

Palačinka, slasna i mirisna, najbolja je kada je pripremljena od poznatog brašna i zaslađena domaćim pekmezom

Mirisno i slasno obilježit će se prosinac u srcu Istre.

Grad Pazin u sklopu manifestacije “Veseli prosinac” ove godine, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem Pazin i LAG-om “Središnja Istra”, organizira “Festival palačinki”.

Pripremat će se palačinke različitih oblika, okusa i kombinacija, s različitim namazima... Festival se održava u povodu Sv. Nikole, u holu Spomen-doma, a u pripremi će se koristiti u najvećoj mogućoj mjeri domaći proizvodi s lokalnih OPG-ova. U velikoj će kuhinji glavni gost chef Robert Perić, nositelj prestižne Europske titule maestro chocolatier, sa svojim timom pripremati najrazličitije palačinke i osmisliti recept za posebnu “pazinsku palačinku” s namirnicama iz Istre koristeći se modernim kulinarskim i slastičarskim tehnikama i tehnologijom.

Chef Perić je vrstan kuhar i slastičar, ali i inovator u kuhinji sa svojim čokolatinima s nadjevom od istarskog terana, kremama od tartufa i čokolade i pralinama s istarskim maslinovim uljem. Osim kulinarskog showa s renomiranim kuharima/slastičarima, na festivalu će se predstaviti ugostitelji, OPG-ovi i proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda.

>>Posjetitelji pokupovali 10 tona čokolade na Masters World Chocolate

>>Najstarija najslađa trgovina na svijetu slastice prodaje od 1827. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije