Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recept!

Predblagdansko je vrijeme, počastite se raskošnim biftekom

Biftek na dalmatinski
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
1/4
19.04.2014.
u 11:00

U ovo blagdansko vrijeme, dopušteno je uživati u jako finoj hrani, bez grižnje savjesti. Zaboravite na brojanje kalorija, i pripremite si raskošni biftek.

U ovo blagdansko vrijeme, dopušteno je uživati u jako finoj hrani, bez grižnje savjesti. Zaboravite na brojanje kalorija, i pripremite si raskošni biftek.

Recept:

Komad bifteka, prethodno nasoljen, premažite senfom. Stavite ga na grill da bi dobio rumene tragove roštilja. Potom ga prebacite u tavu, na kojoj ste prethodno zagrijali aromatični maslac (dodano mu je začinsko bilje). Začinite i s par kapi bijelog vina. Kao podlogu za biftek možete iskoristiti bilo koju salatu. Naš izbor je crveni kupus.

Preko bifteka stavite nasjeckanu rajčicu, koju možete po želji prethodno staviti na grill da bi omekšala. Dodajte komade mozzarelle, a izvađenu sredinu rajčice nasjeckajte, propržite na maslinovom ulju, dodajte slatko vrhnje, sol i papar. Tim umakom prelijte biftek.

Foto: Danijel Berković/PIXSELL

>>Možete li mu odoljeti? Njegovo 'visočanstvo': Biftek na dalmatinski

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar jigaboo
jigaboo
15:41 19.04.2014.

zar vi u hrvatskoj jedete "raskosne" bifteke samo za uskrsnje blagdane. ja moju macku hranim sa time svaki drugi dan

DR
drugTitoforever
12:47 19.04.2014.

Sto vam je ovo? Biftek piza style! ?

VE
verica2
14:32 19.04.2014.

Molim Vas promijenite naslov ovog članka. Predblagdansko je vrijeme, a blagdan koji je pred nama je Uskrs. Pred Uskrs, pogotovo na Veliki petak, se posti, a ne jedu se bifteci. Kad već spominjete blagdan koji je pred nama. A niste trebali ako vam nije važan ili o njemu baš ništa ne znate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije