Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lattte Art Throwdown

Pogledajte kakve su majstorije nastale na prvom natjecanju crtanja na kavi

latte art natjecanje
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/23
01.02.2015.
u 00:07

Latte art je način pripremanja kave tako da se u šalicu s kavom ulijeva zagrijano mlijeko. Od njega se dobije kremasta pjena te rezultat ulijevanja bude određen crtež na kavi - rozeta, srce i tulipan

Prvi krug natjecanja Latte Art Throwdown u crtanju na kavi održao se danas u zagrebačom kafiću 42 Coffee Co.. Latte art je način pripremanja kave tako da se u šalicu s kavom ulijeva zagrijano mlijeko. Od njega se dobije kremasta pjena te rezultat ulijevanja bude određen crtež na kavi - rozeta, srce i tulipan - ovisno o kvalitetama koje posjeduje barist. 

U inozemstvu, gdje su popularni speciality coffee shopovi, ovakva su natjecanja uobičajena. Natjecali su se najbolji baristi iz Zagreba i okolice, kojima je umijeće u crtanju na kavi, ocjenjivalo tri suca.

>> Festival kave - kofeinska party zona na Jelačić-placu

Ključne riječi

Komentara 2

KI
killthesnake
18:58 01.02.2015.

kaze pogledajte majstorije? ja vidio dvije polu konkretne slike!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:49 01.02.2015.

natjecali su se najbolji "baristi" iz Zagreba, vjerovali vi ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije