Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan put

Evo kako spakirati sve što vam treba za 10 dana putovanja u samo jednu torbu!

aerodrom, putovanja, kofer, putnici, zračna luka,  (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
05.03.2014.
u 12:32

Odjeća koja je složena kao u ormaru zauzima previše mjesta. Uostalom, rolanjem odjeće spriječit ćete njezino gužvanje.

Putovanja avionom nikad nisu bila jeftinija uz mnoštvo letova niskobudžetnim prijevoznicima. Naravno, postoji kvaka.

Kod kompanija poput EasyJeta i Ryanaira koje lete iz Hrvatske cijena karte uključuje samo ručnu prtljagu pa se često dogodi da vam je jeftinija avionska karta nego kovčeg u bunkeru aviona. I tome se može doskočiti uz nekoliko trikova pakiranja ručne prtljage.

Najvažniji je, naravno, prije svega napraviti popis. Nisu vam potrebni pet pari cipela i tri jakne putujete li na nekoliko dana, ali i za sedmodnevno putovanje ručna će prtljaga biti dovoljna ako je pametno spakirate.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Stjuardesa Heather Poole za NY Times podijelila je nekoliko savjeta kako u ručnu prtljagu spakirati odjeću za putovanje od čak deset dana.

U ručnu je prtljagu spakirala troje kratke hlače, troje svečane hlače, jednu suknju, troje traperice, tri spavaćice, tri kupaća kostima, jedan sarong, tri lagane vestice, četiri haljine, deset običnih T-shirtova, šest košulja, ručnu torbicu, higijenske potrepštine i dva para cipela!

Možda i previše, ali pokazuje koliko toga stane u torbu malih dimenzija.

1. Ključ je u rolanju odjeće!

Odjeća koja je složena kao u ormaru zauzima previše mjesta. Uostalom, rolanjem odjeće spriječit ćete njezino gužvanje.

Napravite stoga popis odjeće koja vam treba, izvadite je i zarolajte.

2. Cipele idu na rubove

Najprije u torbu ubacite cipele i to tako da ih stavite uz rubove. Na taj način osigurat ćete samu torbu jer će biti čvršća te one neće zauzeti previše mjesta.

Nakon cipela postavite zarolane traperice pa majice.

3. Laganija odjeća ide na vrh

Nastavite s laganijom odjećom tako što ćete zarolane krpice ugurati tako da između njih ne stane ni igla. Na vrh ubacite torbicu i higijenske potrepštine.

>>Pogledajte kartu najpopularnijih odredišta, među njima je i Hrvatska!

>>Ako barem dio turista posluša ovaj savjet, Hrvatsku čeka pravi bum!

Komentara 2

BM
bmmmtoehnfy
14:21 05.03.2014.

Nikad nisam putovao u torbu, a pogotovo ne u samo jednu. Obicno se putuje u Paris, London, Rim... Ali putovati u torbu, cini se prilicno neudobnim, pa i glupim. O, Vecernjakova tradicionalna nepismenost.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
19:54 05.03.2014.

pa valjda je zato stjuardesa - što je ovako "pametna". nije jasno po kojem bi to zakonu fizike 10 zarolanih majica zauzelo manje mjesta nego kada su lijepo složene jedna na drugu? mogu zauzeti jedino više mjesta - zbog praznogog prostora između tih smotuljaka. i još se više zgužvaju... dobro da se žena ne bavi nekim ozbiljnijim poslom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije