Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno, a drugačije

Ovo je 5 zanimljivih stvari koje možete napraviti s jajima

jaja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/8
17.04.2014.
u 08:50

Da vam ne bi dosadila priprema na uvijek isti način, vratite se u djetinjstvo i malo "čarobirajte".

Jaja su jako zahvalna ako imate imalo mašte u kuhinji.

Ona su dobar izvor proteina, a jedno jaje prosječne veličine ima oko 80 kalorija. Da vam ne bi dosadila priprema na uvijek isti način, vratite se u djetinjstvo i malo "čarobirajte". Evo nekoliko prijedloga, a na vama je samo da se upustite u "igru".

1. Jaja u obliku srca ili medvjedića

Sigurno ste vidjeli u prodaji tavu u bliku srca za pečenje jaja. No, možete i bez nje postaviti svoje srce najdražima na stol. Jednostavno upotrijebite modlicu za oblikovanje kolača, stavite je u tavu koju ste prethodno malo namastili, i u nju razbijte jaje. Jaje će se ispeći unutar okvirića i vaše srce od jaja, medvjedić, cvjet ili nešto drugo je spremno za serviranje.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

2. Obojite cijelo jaje za kanape

Ako priređujete zabavu ili samo želite razveseliti ukućane ili posebne goste, poslužite im nešto drukčije.

Skuhajte jaja, a zatim ih oljuštite i vruće stavite u boju za jaja. Bjelanjak i žumanjak će brzo "popiti" boju. Razrežite ih na pola uzdužno, stavite malo majoneze ili namaza od tune pomoću nastavka za dekoraciju torte, posložite na tanjur i poslužite uz tost.

Ako imate vremena, pripremite više boja i obojajte svako jaje u svoju boju.

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

Foto. Screenshot/Youtube

3. Ispecite jaja u aparatu za vafle

Umjesto na tavi jaje ispecite na pekaču za vafle. Naravno, nemojte zatvarati poklopac već ostavite podignut dok se jaje ne ispeče.

Dobit ćete sasvim nešto drukčije, mrežicu od bjelanjka koju možete svakako aranžirati, najbolje uz komadić popržene slanine i tostoranog kruha.

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

Youtube

4. Jaje u luku

Jaje, osim u modlici za kolače, možete ispeći u u paprici. Najbolje bi bilo da uzmete crvenu, žutu i zelenu i prerežete je tako da dobijete zatvorene kolutove u kojima ćete ispeći jaje. Crveni, zeleni i žuti "okviri" dat će poseban, šareni izgled jajima, a djeca će ih obožavati.

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

Youtube

5. Jaja u mesnim okruglicama

Nije ništa novo da jaja stavljamo u mesnu štrucu, ali jeste li probali tako napraviti okruglice? Napravite smjesu od mljevenog mesa kao za mesnu štrucu i njome obložite prethodno tvrdo kuhano jaje. Umjesto pečenja u pećnici, ove okruglice pržite u dubokom ulju.

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

Youtube

>>Jaja Benedikt tako su jednostavna, a tako posebna da su ušla u kulinarsku povijest

>>Ovo su jela koja će vas odvesti na neka bliža, ali i daljnja putovanja

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:29 17.04.2014.

Najzanimljivija zabava sa jajima je gađanje ljudi na ulici. Fino otvoriš prozor, baciš i hitro zatvoriš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije