Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo na odmor

Ovo je 10 najljepših plaža koje morate posjetiti u Istri!

03.07.2015., Pula - Plaza zvana Havajka, Havajsko ili Havaji plaza ispod Hotela Park na poluotoku Verudela Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
06.07.2015.
u 15:40

Saznajte gdje je najbolji provod za samce, gdje se okupljaju ljubitelji adrenalina, ali i kamo treba krenuti obitelj s malom djecom ili pak oni koji ne mogu zamisliti odmor bez kućnog ljubimca

Obala zapadne i južne Istre nudi prekrasne plaže, posebno one dobro skrivene i udaljene od velikih turističkih gužvi

1. Katoro 
3 km od Umaga

Krenemo li od Umaga i Novigrada, na zapadnoj istarskoj obali svakako treba izdvojiti prekrasnu šljunčanu plažu Katoro, tri kilometra od središta Umaga. Okružena je zelenilom borovih stabala. Ova urbana plaža nudi niz sadržaja za zabavu i cjelodnevni boravak, od ugostiteljskih objekata do izvrsne ponude vodenih sportova.

2. Sol Polynesia 
u naselju Katoro

Plaža Sol Polynesia u naselju Katoro kombinacija je kamena, šljunka i pijeska i idealna je za obitelji s djecom i starije jer je ulaz u more blag. Pogodna je i za osobe s invaliditetom jer ima prilagođen ulazak u more. Jedan dio plaže Sol Polynesia rezerviran je i za naturiste, odvojen borovom šumom. U sklopu turističkog naselja Stella maris može se uživati na šljunčanim plažama s ponudom posebno osmišljenom za potrebe aktivnijih gostiju koji odmor na moru ne doživljavaju isključivo kao izležavanje na suncu i kupanje pa se ondje može igrati i tenis, uređen je sportski centar i igrališta za sportove na pijesku.

3. Lanterna 
između Novigrada i Poreča

Predivna plaža smještena na rtu između Novigrada i Poreča. Nudi za svakog ponešto. Dio je divlji i stjenovit, dio uređen s tuševima i ležaljkama, a dio je nasut šljunkom kako bi na njemu uživali najmlađi. U nastavku plažu su sportski sadržaji, poput terena za odbojku na pijesku, može se iznajmiti jet-ski, pedaline, daske za surfanje... Na plaži postoje i animatori jer je u neposrednoj blizini turističkog naselja, a vlasnike kućnih ljubimaca oduševit će posebno izdvojena plaža za pse.

4.  Koversada 
 u Vrsaru

Za naturiste u potrazi za savršenom plažom nema boljeg mjesta od Koversade u Vrsaru koja nije samo najveća naturistička plaža u Hrvatskoj nego i u Europi. Sve je počelo davne 1961. godine kada su u Vrsaru udareni temelji naturizma. Koversada je tada bila jedino takvo mjesto u bivšoj Jugoslaviji. Plaže Koversade su uglavnom stjenovite i imaju kamene platoe. Puno je malih zaljeva u kojima je more plitko, a plaže su s predivnim oblucima.

Dio plaže prilagođen je djeci, a nasuprot plaže mali je otok do kojeg se može sigurno doplivati jer je ruta do njega plutačama zaštićena od plovila. Mogu se iznajmiti ležaljke i suncobrani, plaža je opremljena tuševima, a turiste koji na ljetovanje dolaze s ljubimcima razveselit će ograđen i izdvojen dio za kupanje pasa. Na plaži je i nekoliko koktel-barova i manjih restorana s raznovrsnom gastronomskom ponudom.

5. Uvala Lone 
u zaštićenoj 
park-šumi Zlatni rt

Rovinj se može pohvaliti zaštićenom park-šumom Zlatni rt i njenim predivnim plažama u uvali Lone. Šljunčane plažice duž cijele uvale privlače brojne kupače, no najpogodnije su za obitelji s malom djecom. Oni avanturističkog duha mogu posjetiti obližnji kamenolom koji je poznato odredište ljubitelja slobodnog penjanja, a oni željni osame u ovoj uvali mogu pronaći manje stjenovite plaže i pobjeći od vreve. Uvala Lone je posebna jer pruža jedinstven pogled na staru gradsku jezgru Rovinja i otok Katarinna.

6. Mulini 
gradska 
 plaža Rovinj

Plaža Mulini je nova rovinjska gradska plaža uređena lani na dijelu kamenite i neatraktivne obale. Radi se o luksuznoj plaži s nizom sadržaja i zelenim površinama, a mnogima je najvažnije što je opremljena i pomagalima za ulazak invalida u more.

7. Havajsko ili Havajska plaža
 na poluotoku 
Verudela u Puli

U zaljevu na poluotoku Verudela u Puli nalazi se šljunčana Havajska plaža s postupnim ulazom u more. Plaža je idealna za obitelji s malom djecom koja se mogu bezbrižno zabavljati u plićaku, a svi zaljubljenici u adrenalinske izazove pronaći će mjesto za sebe u neposrednoj blizini – visoke stijene za skokove u more. Ovo je jedna od najpopularnijih plaža među mladima zbog uživanja u visokim valovima, po čemu je vjerojatno dobila i ime.

8. Rt Kamenjak 
na poluotoku Premantura

Ako ste ljubitelji divljih plaža i kupanja u kristalno čistom moru bez gužvi, zaputite se na Rt Kamenjak, ali morate znati da organiziranog prijevoza nema. Zaštićeni park prirode Rt Kamenjak na jugu Istre, na poluotoku Premantura, poznat je po prekrasnim plažama i prirodnim ljepotama. Razvedena obala proteže se 30 kilometara i skriva brojne slikovite uvalice i otočiće. Obitelji s djecom mogu uživati na pješčanim plažama, a oni željni sunčanja mogu naći mjesta na kamenitim ravnim stijenama. Kamenjak je i poznato ronilačko odredište zbog izuzetno bogatog podmorja, a idealni su uvjeti i za surfere.

9. Bijeca 
u Medulinu

Medulin krasi predivna obala i brojni otočići razasuti oko njega te velik izbor plaža, a najpoznatija je plaža Bijeca koja se prostire kilometar uz obalu. Plaža je pješčana s blagim ulazom u more, prikladna za djecu i starije. Iznad plaže može se naći mjesto u ugodnoj sjeni stabala pa se na ovoj plaži može provesti cijeli dan.

10.  Girandella 
u Rapcu

Na istočnoj obali Istre smjestio se Rabac koji se diči prekrasnom šljunčanom plažom Girandella s koje se iz hladovine borova može uživati u pogledu na Kvarnerski zaljev i otok Cres te pola kilometra dugom šljunčanom plažom Maslinica poznatom po ponudi raznovrsnih vodenih sportova. Okružena je gustom mediteranskom šumom koja pruža prirodan hlad nakon sunčanja, a dio plaže posebno je prilagođen osobama s invaliditetom.

>>Noćenje za ljubimca od pet do čak trideset eura

Komentara 4

IV
Ivanveliki
19:52 06.07.2015.

po meni favorit je rt Kamenjak. Park prirode

Z9
Zorgeme 9
13:30 07.07.2015.

Bio sam na Maslinici i ne bi se mogao složiti sa iznesenim mišljenjem jer tijekom dana voda na plaži postane veoma prljava sa dosta plutajućeg otpada u samom plićaku dok je invalidska plaža skoro pa neupotrebljiva. Naime, na toj invalidskojj plaži koja to i nije ustvari nema invalida jer im pristup i nije baš omogućen da mogu doći što bliže plaži, točnije rečeno;- u krug mogu ući samo gosti hotela. Kad je riječ samo o toj inv. plaži lako je zamijetiti da se ona nalazi na najonečiščenijem dijelu plaže gdje je stacioniran renta boat, a kako izgleda u neposrednoj blizini se izljevaju u more i fekalije. Pa iz tih razloga inv. plaža je mahom prazna i na njoj nema korisnika koji bi se tamo mogli ugodno osjećati, na žalost! Ove navode se da lako i provjeriti.

ZG
zgdubrava
09:54 27.07.2015.

Zaboravili ste uvalu Vinjole, u Dugoj uvali. Još je neotkrivena, i nema desetak ljudi na toj plaži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije