Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostanimo svoji, pa bili i pjegavi :)

Ostanimo svoji, pa bili i pjegavi :)

slano&slatko
Foto: Tanja Božić
20.11.2015.
u 18:03

Naći pravu mjeru u korištenju odnedavno na stup srama pribijenog crvenog mesa i kolača (nutricionisti, ne palite lomaču!) također je osobni stav koji mijenjajte po svojoj savjesti. Je li itko umro od kiselog zelja, bunceka i krvavica? Čvaraka? Pršuta?

 Biti različit - pjegav kada su svi bijelog tena, rudlav kad ste okruženi onima ispeglanih kosa, odjenuti se u zeleno ako je u modi plavo - nije samo zabavno nego i originalno. Dio je to osobnosti, baš kao i ideje koje nas pokreću da stvaramo, mijenjamo, a ponekad i iskačemo iz stereotipa. Neke nam situacije to dopuštaju, a u nekima valja pratiti pravila struke.

U slastičarstvu, recimo. Moreno Debartoli, majstor slastičarstva, objasnio mi je, dok smo prolazili uz desetke oglednih štandova, uključujući i kultni La Dure na pariškom Le Salon du Chocolat, kako treba izgledati savršeni macaron, savršeno izlivena pralina... Moreno zna. Zna i napraviti. A ja jedino mogu zapamtiti i prenijeti. Dakako da će moji macaroni (ako se ikad odvažim i konačno nabavim pećnicu!) biti daleko od viđenih na pariškom festivalu slastica, no to ni mene ni vas koji se odlučite upustiti u avanturu eksperimentiranja i pečenja neće svrstati u neznalice. Vaše će slastice biti drugačije, s vašim potpisom.

Takav će vam biti i sutrašnji ručak, jer ćete ga složiti po vlastitom ukusu i onome što vaši ukućani vole. Pa bilo to i crveno meso, koje je oduvijek u prehrani naših ljudi. Jesti ga ili ne, kao i odluka hodati u zelenom ili plavom, vaša je stvar. Ne odustajte od toga. Dakako, naći pravu mjeru u korištenju odnedavno na stup srama pribijenog crvenog mesa i kolača (nutricionisti, ne palite lomaču!) također je osobni stav koji mijenjajte po svojoj savjesti. Je li itko umro od kiselog zelja, bunceka i krvavica? Čvaraka? Pršuta?

Naći mjeru u svemu što radimo moto je koji me i ovaj mjesec vodio u izboru tema koje vam donosimo u najnovijem, petom, broju magazina Slano&slatko. Složili smo, kako to Balašević kaže - red za red - krvavice i čvarke u Maloj hiži u Međimurju, pa istjerali mak na konac s Petrom, natukli bakalar s Aleksom u Bačvi, nazdravili mjehurićima s Kludijem i borgonjom s Anom, putovali do Dolomita s Vladom, na Rab s našom globalnom proždrljivicom Ivanom, u Veneciju s Larisom...Svatko od njih donosi nam nešto drugačije, novo, zanimljivo... Uživajte u pričama uz - slano i slatko.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije