Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA terasi 'Potepuha'

Obojite Zagreb u 'Jesenske boje Međimurja' uz najbolje međimurske vinare

vino
Foto: PR FOTO
1/6
02.09.2014.
u 18:04

Na terasi kultnog zagrebačkog bara “Potepuh”, na platou iznad tržnice Dolac, na kojem je smješten kip Petrice Kerempuha, ovoga će se puta predstaviti međimurski vinari sa svojim biranim vinima

Sutra će se s početkom u 19 sati održati drugo po redu druženje “Vinoljubaca” - projekta koji spaja ponajbolje hrvatske vinare sa Zagrepčanima, turistima i svima ostalima koji su željni provesti večer u ugodnom društvu uz čašu dobrog vina.

Na terasi kultnog zagrebačkog bara “Potepuh”, na platou iznad tržnice Dolac, na kojem je smješten kip Petrice Kerempuha, ovoga će se puta predstaviti međimurski vinari sa svojim biranim vinima.

U samo središte Zagreba pristiže nam devet međimurskih vinara - Štampar, Kocijan, Kerman, Hažić, Dvanajšćak-Kozol, Jakopić, Belović, Kunčić i Agromeđimurje - koji će nam predstaviti svoje najpoznatije vinske etikete. Ovo je izvrsna prilika za sve sudionike da - ukoliko još nisu - kušaju sortu pušipel, koja polako ali sigurno, osvaja srca vinoljubaca diljem Hrvatske. Izuzev vina, organizatori su se pobrinuli i za male zalogaje (kruh i vrhunsko međimursko bućino ulje), dok će na licu mjesta vinoljupski chef pripremati ukusni rižoto.

Osim za upoznavanje novih vina(ra), nadolazeći susret je prilika za upotpunjavanje vinskih arhiva s međimurskim etiketama! Sva vina predstavljena na Susretu, sudionici će moći kupiti izravno od vinara po podrumskim cijenama.

Osim što trebaju osigurati dostatne količine vina, pred međimurskim vinarima je još jedan težak zadatak: osvojiti srca Zagrepčana! Naime, svi sudionici susreta prilikom registracije će dobiti privjesak u obliku srca, a koji će pokloniti vinaru/vinarki čija su ih vina osvojila! Pred kraj susreta, saznat ćemo tko je najveći srcolomac među vinarima (i obratno!).

Jedan od pokrovitelja susreta je Turistička zajednica Međimurske županije, koja je prepoznala važnost ovog događanja. Naime, “Jesenske boje Međimurja” svojevrsna su najava festivala Urbanovo 2015 – sve poznatijeg vinskog okupljanja koje se održava u svibnju u Štrigovi, a zbog kojeg Međimurje iz godine u godinu postaje sve atraktivnija turistička destinacija.

Cijena ulaznice za susret (s kojom je svaka daljnja degustacija i konzumacija hrane potpuno besplatna) iznosi 60 kn, odnosno 40 kn za grupe od deset i više osoba. U slučaju kiše, događanje neće biti odgođeno, već samo premješteno u unutrašnjost Potepuh bara.

Projekt “Vinoljupci” pokrenut je kako bi unaprijedio vinsku ponudu, kulturu i vizuru Zagreba, a namijenjen je vinarima koji svoja vina žele predstaviti zagrebačkoj publici, te građanima i brojnim turistima koji večer žele provesti u ugodnom društvu, ispijajući birana vina ponajboljih hrvatskih vinara.

Uz susrete vinara i vinoljubaca koji će se održavati triput godišnje, organizatori planiraju i Zagreb Wine Rally čiji će fokus biti upoznavanje s vinskom ponudom Zagreba kroz zanimljivo događanje, Zagrebačke vinske večeri koje će predstavljati edukacijsko – prezentacijska vinska druženja, kao i različita tematska događanja tijekom godine.

Ugodna atmosfera, čaša dobrog vina, par finih zalogaja i birana glazba - savršen je scenarij ranojesenske večeri u režiji Vinoljubaca. Pridružite im se sutra na Trgu Petrice Kerempuha, a za dodatne informacije posjetite facebook stranicu www.facebook.com/vinoljupci.

>> Od logora do trbušnih plesačica: Evo što nas očekuje na Dionizijskim svečanostima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije