Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recept

Nedjeljni ručak: Pikantna slatko-kisela piletina s đumbirom i cimetom

Piletina
Foto: Žarko Bašić/PIXELL
11.01.2014.
u 13:20

Za ovo jelo bit će vam potrebno oko 80 kuna i sat vremena

SASTOJCI: veće pile, svježi đumbir, neprskana gorka naranča, med, pivo, sol, papar, guščja mast, cimet, kadulja, prilog po izboru

PRIPREMA: Večer prije pečenja nasolite pile i natrljajte ga guščjom masti. Pripremite marinadu od naranče koju ste naribali i iscijedili sok, ribanog đumbira i cimeta pa u nju uvaljajte pile sat prije pečenja. Zagrijte pećnicu i pekač pa u njega stavite pile. Zapecite naglo, na 190°C desetak minuta, a kad se korica stvrdne, smanjite i pecite na 160 stupnjeva još pola sata. Razmutite malo meda u pivu pa mažite pečenje. Pred kraj pokapajte marinadom. Desetak minuta prije kraja dodajte kadulju koja će se fino osušiti.

>>Prijedlog za subotnji ručak: Lazanje s četiri sira i ljutim kobasicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije