Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan izbor za odmor

Ne znate kud biste na skijanje? Otkrijte ove slovenske bisere

Skijalište Stari Vrh
Foto: Stari Vrh
1/5
29.12.2014.
u 10:58

Skijalište nudi staze za svakoga, 1 kilometar zahtjevnih, 5 kilometara srednje zahtjevnih i 4 kilometra jednostavnih staza (od toga 2 km novih). Posjetiteljima koji nisu vični skijanju na raspolaganju su škole skijanja i snowboardinga.

Skijalište Stari vrh nalazi se u Škofjeloškim planinama između Poljanske i Selške doline, u zagrljaju Starega vrha, Mladega vrha, Koprivnika, Blegoša i Lubnika.

Posjećuju ga ljubitelji rekreativnog skijanja, a osim rekreacijskog tu se održavaju i nacionalna te FIS natjecanja.

Na nadmorskoj visini od 580 do 1217 metara i na površini od 55 hektara nalazi se nova žičara za 6 osoba, 4 vučnice i pokretna traka (kapacitet = 2.400 skijaša na sat). Skijalište nudi staze za svakoga, 1 kilometar zahtjevnih, 5 kilometara srednje zahtjevnih i 4 kilometra jednostavnih staza (od toga 2 km novih). Posjetiteljima koji nisu vični skijanju na raspolaganju su škole skijanja i snowboardinga.

Foto: Linda Draškić

Foto: Linda Draškić Perak

Za svakoga ponešto

Skijalište je pogodno za sve skijaše – od apsolutnih početnika do onih najiskusnijih. Osim toga nudi i različite aktivnosti za ne-skijaše. Oni koji uživaju u planinarenju mogu istražiti brojne pješačke staze koje vode do okolnih brežuljaka, naselja ili turističkih gospodarstava gdje planinari imaju priliku doživjeti bogatu kulturnu, etnološku i prirodnu baštinu regije.

U blizini skijališta dostupni su bogati gastronomski i smještajni kapaciteti na prekrasno opremljenim turističkim gospodarstvima koja nude mogućnost boravka u sobama i apartmanima. Na samom skijalištu, na gornjoj strani žičare, nalazi se pansion koji u ponudi ima izvrsne kulinarske užitke.

Foto: Linda Draškić

Foto: Linda Draškić Perak

Pansion Stari Vrh

Pansion Stari Vrh nalazi se na skijalištu Stari vrh iznad Škofje Loke, na nadmorskoj visini 1032 m, na ravnici iznad sela Zapreval odakle se pruža prekrasan pogled na Karavanke i Kamniško-Savinjske Alpe. Daleko od prometne buke možete se opustiti i osvježiti uz domaću hranu.

Ljeti je pansion odlična polazna točka za izlete na okolne vrhove Stari Vrh, Mladi Vrh, Koprivnik i Blegoš. Planine obuhvaćaju oko 60 kilometara staza pogodnih za brdski biciklizam i kružne putove za šetnju. Pansion se nalazi u središtu skijališta te tako predstavlja odličnu polaznu točku za sve skijaške staze.

Smještaj

Pansion Stari vrh je u 2010. godini u potpunosti obnovljen. U starom dijelu objekta ima mjesta za 40 osoba. U novom dijelu (u restoranu) ima mjesta za 100 osoba, a u zimskom vrtu s otvorenim kaminom za 60 osoba.

Pansion raspolaže sa jednom dvokrevetnom, tri četverokrevetne te jednom petkrevetnom i jednom šestkrevetnom sobom. Na raspolaganju je i poseban prostor za skije.

>>Čak 80 posto Hrvata skijanje kupuje na rate

>>VIDEO Trošimo li na skijanje manje nego inače?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije