Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGIC BEER ROOM

Na zagrebačkom Remetincu održana Druga konferencija i sajam piva

piva
Igor Kralj/PIXSELL
27.09.2014.
u 22:10

Na konferenciji su posjetitelji mogli i ponešto naučiti kroz tri vođena kušanja pive

Scena domaće pive u Hrvata nastavlja se razvijati! Danas je na dobro poznatom mjestu, Magic Beer Roomu na zagrebačkom Remetincu, održana Druga konferencija i sajam piva. Kao i prethodni puta ove godine kada je održano natjecanje u domaćoj pivi, također se okupilo nekoliko stotina posjetitelja koji su mogli uživati u 20 vrsta homebrew pive, sjajnoj glazbi dueta Acoustic Souls te odličnom roštilju.

No, na konferenciji su posjetitelji mogli i ponešto naučiti kroz tri vođena kušanja pive, dakle moglo se uživo osjetiti kako rade pivski sommelieri. Hrvatski pivski stručnjaci održali su i pet predavanja na temu piva, pivarstva i kuhanja domaćeg piva. Ipak, kao i uvijek najveća je gužva bila u prostoru predviđenom za predstavljanje nove pive. O Zmajskoj pivi već se puno zna, no majstor Andrej Čapka ni ovaj puta nije propustio predstaviti proizvod prve hrvatske craft pivovare.

Najpoznatija zagrebačka pivnica Medvedgrad dala je na probu svoje Fakin pivo koje je, prema mišljenju daleko stručnijih od ovog autora, revolucija pivarstva u Hrvata, a Nova runda također je poznati brend hrvatskog domaćeg pivarstva. Glavni je voditelj programa bio poznati pivski sladokusac Milan Peh a kao i uvijek, nikada manje podignutih tonova uz više potrošenog alkohola a sve to za zaista simboličnu cijenu.

>> Pivski Woodstock! Pomamili se za čašom domaćega piva!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije