Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarka Sandra Gašparić

Na njenoj kulinarskoj web-stranici svakog je dana 10.000 pregleda

Sandra Gašparić
Foto: Privatni album
1/6
26.06.2015.
u 17:15

ozbiljan projekt Sve je počelo kao hobi, a nakon pet godina razmišlja i o tiskanom izdanju – Vukovarskoj kuharici

Kada je prije pet godina Vukovarka Sandra Gašparić počela pisati blog o kulinarstvu, nije ni sanjala da će ubrzo njezina kuharica prerasti običan hobi i postati ozbiljan projekt.

Danas, pet godina od pokretanja internet-stranice recipeci.com, najposjećenija je neovisna kulinarska web-stranica u Hrvatskoj.

Kutak za djecu, savjeti...

Dnevno stranicu posjeti više od 10.000 korisnika iz cijelog svijeta u potrazi za raznim receptima. Uz kulinarske recepte na stranici se može pronaći i kutak za djecu, u kojem se piše o odrastanju, nude radni listovi za školu, savjeti...

– Najviše posjeta na stranici je iz Hrvatske, BiH i Srbije, ali bilježimo i posjete sa svih kontinenata. Svi oni na stranici mogu pronaći oko 800 različitih recepata, počevši od juha, tjestenina, jela s mesom ili bez mesa pa sve do različitih slastica. Sve su to moji recepti koje sam prije objave na stranici skuhala u svojoj kuhinji i sa svojom obitelji isprobala – kaže Gašparić.

Prisjećajući se početaka svoga kulinarskog bloga, kaže kako se sve dogodilo sasvim slučajno i to u vrijeme kada je, kao majka troje djece, bila nezaposlena. Tada je donijela odluku da svoje dotadašnje recepte, koje je pisala i slagala, premjesti u digitalni oblik i postavi na internet. Na početku broj posjetitelja i nije bio velik, da bi nakon dvije godine počeo rasti iz dana u dan.

– Vjerujem da je u tome bilo presudno što je riječ o jedinstvenim receptima. Uz svaki recept koji objavim ide i popratni uvodni tekst. Upotrebljavam samo namirnice koje se mogu lako nabaviti, tako da nema nekih egzotičnih začina koje je teško pronaći ili su jako skupi. Uz to, sve faze nastajanja jela popraćene su fotografijama, a osim toga stvaranje jela popraćeno je korak po korak objašnjenima kako bi ga i manje spretne osobe u kuhinji mogle pripremiti – kaže Gašparić.

Prevođenje na engleski

Činjenica da je recipeci.com iznimno posjećena na internetu nije promakla oglašivačima, koji su postali zainteresirani za suradnju. U ožujku ove godine Gašparić je postala i ambasadorica Coca-Cole u kampanji „Podijelimo radost za stolom", kojoj je cilj spajanje obitelji tijekom objeda te širenje trenutaka radosti i stvaranje uspomena, što je i misao vodilja Sandrine stranice recipeci.com. Koliko god svi ovi uspjesi bili dobri, Gašparić zajedno s obitelji već sada razmišlja što i kako dalje kako bi stranica bila još bolja i posjećenija.

– Plan nam je sve recepte prevesti na engleski jezik jer mislimo da bi stranica tada bila još posjećenija, a istražujući tržišta engleskog govornog područja zaključili smo da interes postoji – najavljuje Gašparić. Recipeci.com odnedavno ima i novi dizajn koji se jako sviđa i nama i našim čitateljima, kaže, ali kako uvijek može bolje, razmišlja se o daljnjim poboljšanjima.

– Moja je želja i da izdam kuharicu u tiskanom obliku. Bila bi to svojevrsna "Vukovarska kuharica" – zaključila je Gašparić.

>>Trešnje pomlađuju, ali nemojte ih jesti prije ručka

 

Komentara 1

JO
John13
17:09 27.06.2015.

Sa interesom sam citao ovaj clanak i ajd da vidim o cemu to Sandra pise. Otvorim stranicu i ustanovim da je Sandra prihvatila biti Coca Cola cime je izgubila reputaciju u mojim ocima i siguran sam da vise niti jedno slovo o njoj i od nje procitati necu. Pa ne moze se danas bilo sto kuhati na Coca Cola principima a to je secer, secer i samo secer. Kome to treba. Mislim da je Sandra potpuno zalutala i da joj spasa u svijetu kuhanja - nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije