Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINSKA I GURMANSKA ELITA

Na najveći skup vinara Wine Expo u Split dolazi 120 izlagača

24.04.2014., Split - U Splitu otvorena manifestacija Dalmacija Wine Expo 2014. DWE 2014. odrzava  se 24. i 25. travnja 2014. u Splitu u Hotel Radisson Blu te 01. i 02. svibnja 2014. u Makarskoj – Wine  Fun days na Kacicevom trgu. U svome petom izdanju po
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
22.04.2015.
u 12:59

Zanimljive radionice i kušanja imaju zadatak umrežiti ljude vezane za gastronomiju, vinarstvo, trgovinu i novinarstvo

Svi koji u svijetu vinarstva i gastronomije nešto znače okupit će se ovog vikenda u Splitu na Dalmacija Wine Expo 2015., šestom po redu festivalu vina i gastronomije, u hotelu Radisson Blu u Splitu. Okupit će se vodeći proizvođači vina, delikatesa i maslinovih ulja, predstavnici vrhunskih restorana i hotela, vrhunski chefovi i kritičari.

Želja organizatora jest umrežavanje proizvođača vina, vinskih stručnjaka, akademske zajednice, novinara, distributera i ugostitelja.

Održat će se i niz zanimljivih radionica usporednog kušanja katalonskih i dalmatinskih vina, radionica o internacionalnim sortama u dalmatinskom terroiru, Master class o potencijalima top plavaca iz berbe 2012., predavanje o arhitekturi i vinu te vođena degustacija najboljih vina Srbije. Očekuje se čak 120 izlagača iz cijele Hrvatske te Makedonije i Slovenije.

Vinske škole koje će se održati ujedno su i jedan od osnovnih ciljeva Dalmacija Wine Expa s kojeg se želi poslati poruka na nužnost kontinuirane edukacije te na zanimljiv način približiti svjetska iskustva i nove trendove industrije ugostiteljskom sektoru. Ako je cilj stvoriti nove ljubitelje vina, važna je edukacija i aktivno uključivanju ugostitelja u vinsku priču, a Festival je upravo prigoda za to.

Na radionici Perfect Match na inovativan način ocjenjivat će se vina tako da poznavatelji gastronomije biraju vino koje se najbolje sparuje uz jela dalmatinskih restorana.

Ocjenjivači su predstavnici ugostitelja i novinara, njih 36 koji naslijepo kušaju i ocjenjuju vina.

Radionica se pokazala izvrsnom za prodajne rezultate vinara pobjednika i za proširivanje perspektiva restoratera pri sastavljanju vinskih karata.

Čak šest vrhunskih chefova, iz ponajboljih splitskih restorna, ponudit će menije po pristupačnim cijenama u sklopu programa "Zvijezde kuhinje", i to Restoran Kadena i chef Braco Sanjin, Adriatic Grašo i mladi tim kuhara, Restoran Zrno Soli i chef Vinko Vice Marinković i chefovi Majda i Tomo, Marjan i Matej, Restoran The Caper Grill Hotela Radisson Blu i chef Tonči Puljić te Restoran Bokeria i chefovi Ramon Ortigosa, Luciana Russo i Ivana Čuljak.

>>Kušane i ocijenjene suhomesnate delicije od rijetkih pasmina

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije