Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhunska vina za vas

Limited edition i à la carte linije Vinarije Zlatan otok ekskluzivno za Metro Cash&Carry

Vina Zlatan otok
Foto: VL
1/7
30.07.2014.
u 11:29

Pošaljite svoje podatke na mail nagrade@vecernji.net do petka 1. kolovoza u 10 sati a naznakom "Zlatan otok".

Nakon vina Terra Unica i suradnje s istarskim vinarom Francom Cattunarom, METRO tržištu predstavlja LIMITED i A LA CARTE liniju vina nastalih u suradnji s vrhunskom dalmatinskom vinarijom Zlatan otok. Vinarija

Zlatan otok i njen začetnik, Zlatan Plenković dobro su poznati ljubiteljima vrhunskih vina. Ovaj privatni vinar u Hrvatskoj godišnje proizvodi 900.000 butelja te po kvaliteti i količinama svojih vina već nekoliko godina nosi epitet vodećeg privatnog vinara u zemlji, ali i u regiji.

Svoja vina prodaje u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Slovačkoj, Nizozemskoj, zemljama Skandinavije te prekooceanskim Sjedinjenim Američkim državama, u Rusiji, Japanu i Kini, a velik broj domaćih i međunarodnih nagrada iz godine u godinu samo potvrđuju kvalitetu i vrhunsku izvedbu koja osvaja na prvi gutljaj.

Od nedavno, na policama METRO Cash&Carry Hrvatska uz redovan asortiman vinarije Zlatan otok, možete pronaći i ekskluzivne linije navedene vinarije, kreirane specijalno za METRO. Vrhunska, već dobro znana četvorka vrhunskih vina vinarije Zlatan otok, u METRO izdanju dobiva epitete limited i a la carte.

„METRO kao partner za profesionalce pruža veliku podršku Horeca sektoru koji je iznimno bitan za naše poslovanje. U limited edition i a la carte linije utkano je mnogo truda, znanja, ali i ljubavi koja nas vodi od prvog dana poslovanja. Vjerujem da će ova suradnja donijeti dobre rezultate, ali iznad svega, raduje me činjenica da se ovako još više približavamo krajnjim potrošačima zbog kojih je cijela priča i nastala.“ Izjavio je Zlatan Plenković iz vinarije Zlatan otok.

Kvalitetno suho bijelo vino „Zlatan otok“, limited edition u ambalaži od jedne litre zlatno žute boje te svježeg i pitkog okusa sa svojstvenom aromom južnih vina porijeklom s hvarskog vinogorja dolazi kao kombinacija tri različite sorte vina: bogdanuša, prč i mekuja te se odlično slaže uz svježe salate, tjestenine, školjke i ribe sa žara.

Vrhunsko suho bijelo vino „Zlatan pošip“, a la carte (0,75l) punog i osebujnog okusa sa svojstvenom aromom suhim marelica i smokava, odnjegovano je podno Biokova, na makarskom vinogorju te je idealno uz jela od plemenite bijele ribe, piletinu, tjesteninu sa plodovima mora, školjkama pripremljenim na razne načine i svježim kamenicama.

Kvalitetno suho crno vino „Zlatan Babić“ limited edition (1l) i a la carte (0,75l) sa izraženim voćnim aromama odnjegovano je u šibenskom vinogorju. U ambalaži od 0,75 l i 1 l idealno je uz pršut i zrelije sireve, meso pečeno na ražnju i roštilju, goveđe gulaše i pašticade te suhomesnate proizvode.

Vrhunsko suho crno vino „Zlatan plavac Barrique“ a la carte (0,75l) odnjegovano na području „hvarskih plaža“ pod nagibom od 40-60 stupnjeva hrvatsko je vino sa najviše inozemnih priznanja i medalja. Ovo vrlo elegantno vino bogate strukture sa laganom animalnom notom, aromama suhe šljive, višnje i čokolade izrazito južnjačkog karaktera i snage idealno je uz pikantne morske delicije te za posebne prigode i jela od najkvalitetnijeg mesa janjeta, junetine i divljači te plemenite sireve.

Odležavanje u barrique bačvicama zapremine 225 dodatno pridonosi gustoći vina i zaokruženosti aroma i alkohola te ga je prije konzumacije potrebno dekantirati minimalno 2 sata.

Foto: Promo

„Vinarija Zlatan otok naš je dugogodišnji partner te smo iznimno ponosni što imamo mogućnost dodatno razvijati i produbiti zajedničku suradnju kreirajući posebne serije vina „limited edition i a la carte“ kojima ova vrhunska vina postaju dostupnija širem tržištu. Reakcije kupaca su vrlo pozitivne“, izjavio je Tomislav Brajević, direktor nabave suhe prehrane METRO Cash & Carryja.

Nakon uzgoja i branja grožđa na lokalitetima Sveta Nedjelja i Zavala na otoku Hvaru, makarskom vinogorju ispod Biokova te u šibenskom vinogorju, Plenković vina njeguje u 70 metara dubokom podrumu u brdu podno vrha Sveti Nikola koji pitome dijelove Hvara dijeli od divljih „plaža“ na kojima su ponajbolji vinogradarski položaji. Poseban način uzgajanja vinove loze te pripreme i njegovanja vina svrstavaju g. Plenkovića u hrabre pionire modernog vinogradarstva u Hrvatskoj, ali i šire.

Suradnja s METRO Cash & Carryjem za vinariju Zlatan otok znači širenje prodaje iz Dalmacije na cijelu Hrvatsku, a s vremenom i mogućnost da se nađe i izvan granica Hrvatske u nekoj od zemalja u kojima METRO danas posluje.

METRO i Vecernji.hr nagrađuju vas sa 4 paketa Pošip i Plavac barrique a la carte vina.

Pošaljite svoje podatke na mail nagrade@vecernji.net do petka 1. kolovoza u 10 sati a naznakom "Zlatan otok".

Četvero najbržih osvojit će nagradu, a imena dobitnika bit će objavljena u petak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije