Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolekcija samo u Večernjem listu na dar

Korizmene kuharice

Korizmene kuharice
VL
21.03.2014.
u 16:28

Premda je korizma vrijeme odricanja, posta i nemrsa, korizmena kuhinja tijekom tih 40 dana ne mora biti pusta i siromašna. To najbolje potvrđuju recepti časne sestre s. Anice Jozić, kuharice u samostanu Školskih sestara franjevki u Zagrebu, koji kombinacijom jednostavnosti i raskoši otkrivaju tajne samostanske kuhinje, koje su malo ili nikako poznate javnosti. Korizme nema bez posta, ali ni bez molitve, pojačanog duhovnog života i dobrih djela.

Sestra Anica je samo za čitatelje Večernjeg lista otvorila svoju kuharicu i podijelila s nama dio svojih recepata. Donosimo primamljivu i ukusnu recepturu, koja se skriva iza naizgled jednostavnih naziva recepata. Kuharicu smo podijelili u dva dijela, prvi dio koji darujemo u ponedjeljak, 24. 3., donosi nam recepte za juhe i salate, dok nam drugi dio, koji darujemo u utorak, 25. 3., donosi glavna jela i slastice. Svakako iskušajte recepte za punjenu pečenu pastrvu, musaku od tikvica, varivo od graška i mrkve te kolač od jabuka, kolač od rogača, višanja...

Korizma krijepi duh i tijelo, a samostanski recepti s. Anice Jozić pravi su dar čitateljima Večernjeg lista u ovome posebnom i blagoslovljenom vremenu. Stoga ne propustite Večernji list u ponedjeljak i utorak, 24. i 25. 3., kad donosimo kolekciju korizmenih kuharica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije