Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje na tanjuru

Jedete ih samo s jajima? Napravite rižoto sa šparogama

riža sa šparogama
Foto: Thinkstock
20.02.2014.
u 15:45

Šparoge možete jesti s jajima, u juhi, ali i napraviti rižoto. Bogate su vitaminima i mineralima pa ih nemojte izbjegavati

Sastojci:

250 g riže, 400 g šparoga, 50 g slanine narezane na listiće, 20 g maslaca, 1 glavica luke, 1/2 čaše bijelog suhog vina, 1 litra bistre juhe s povrćem, 1 stručak peršina, 20 g naribanog parmezana, sol i papar

Priprema:

Uklonite sa šparoga sve tvrde dijelove i narežite na kockice. Luk popržite na maslacu, dodajte rižu, zatim sve zajedno pržite kratko i polijte bijelim vinom. Ostavite na jakoj vatri dok vino ne ispari, pa dodajte šparoge, posolite i dodajte dvije grabljače juhe. Smanjite temperaturu i kuhajte rižoto, dodajući povremeno juhu.

U međuvremenu, listiće slanine kratko prepecite, da bude hrskavo. Kada rižoto bude gotov, dodajte mu naribani parmezan i usitnjeni peršin. Dobro promiješajte, ostavite da se ohladi, pa podijelite u četiri čaše. Dopunite listićima hrskave slanine, svježim paprom i poslužite.

>>Brz obrok za cijelu obitelj- Rižoto s plodovima mora i bukovačom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije