Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Global Cheese Awards

Hrvatski sirevi nagrađeni na natjecanju u Engleskoj

Sir Laguna
Foto: Promo
1/2
15.09.2014.
u 14:19

Zlato za kravlji sir s tartufima u pčelinjem vosku i srebro za miješani Sir Laguna

Na ovogodišnjem Global Cheese Awardsu održanom u Fromeu u Engleskoj, sirevi Sir Laguna potvrdili su svoju kvalitetu u snažnoj konkurenciji sireva iz cijelog svijeta.

Tako se kravlji s tartufima u pčelinjem vosku Sir Laguna okitio zlatom u kategoriji najboljih sireva u vosku, a srebrom miješani Sir Laguna u kategoriji najboljih miješanih sireva u mlijeku.

Istarski sir s tartufima Sir Laguna dobiven je po posebnoj tehnologiji na osnovi dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji tvrdih sireva. Dobiven je od mlijeka i tartufa s istarskih područja, te je njegovan u specijalnim uvjetima.

Foto: Promo

Proizveden je po istovjetnoj tehnologiji kao istarski kravlji sir, s tim da se u određenoj fazi prerade dodaju crni tartufi (1%) te maslinovo ulje s okusom tartufa. Kora sira je slamnato žuta, prošarana sitnim komadićima crnog tartufa, konzistencija tijesta je tvrda, pogodna za rezanje, a okus i miris specifični na kravlje mlijeko i tartuf.

Istarski miješani Sir Laguna, od samih začetaka proizvodnje 2004. godine, vrlo brzo se proslavio na tržištu kao osvježenje. To je tvrdi punomasni sir od mješavine kravljeg i ovčjeg mlijeka, proizvodi se po tradicionalnoj tehnologiji proizvodnje metodom prešanja.

Foto: Promo

Kora sira je slamnato žuta, konzistencija tijesta je tvrda, pogodna za rezanje, dok je boja tijesta tamno žuta ovisno o stadiju zrenja. Miris sira je karakterističan za sireve iz miješanog mlijeka, okus je pun s karakteristikama ovčjeg i kravljeg mlijeka te pomalo slatkast.

Sir se može poslužiti kao samostalna delicija, kao sir za dobrodošlicu uz aperitiv ili kao „poticaj“ za daljnje druženje uz čašu vina.

>>Što jesti? 9 stvari koje morate znati o masnoćama

Komentara 2

Avatar JustinCase69
JustinCase69
15:03 15.09.2014.

Nema sira do podravca..pa podriguša tirolska sa majonezom i to sve u trifrtalja kruha..kakvi tartufi kakve gluposti..kaj sve ta Evropa puši pa to nije normalno..pojma nemaju...

HL
hlibit
22:12 15.09.2014.

...steta kaj si ga nemremo priustit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije