Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vincekovo

Feravino i Nexe grupa tradicionalnim Feričanačkim vincem obilježili dan sv. Vinka

Feričanačko vince
Foto: PR FOTO
1/3
22.01.2015.
u 14:55

Feričanačko vince vinska je manifestacija koja se u ovim krajevima obilježava od davnina

U organizaciji Feravina d.o.o. Feričanci i Nexe Grupe iz Našica, danas je tradicionalnom manifestacijom Feričanačko vince obilježen dan sv. Vinka.  

Feričanačko vince vinska je manifestacija koja se u ovim krajevima obilježava od davnina. Proslavom Vinceva započinje vinogradarska godina, režu se prve mladice na tri pupa i stavljaju u vodu na toplo i svjetlo mjesto. Po razvoju tih pupova procjenjuje se kakva će biti vinogradarska godina. Da bi godina bila rodna, kakvu svaki vinogradar priželjkuje, odnosno trsje bogato grožđanim plodovima, čokoti se kite kobasicama i kulenjem, te zalijevaju vinom. Moli se i molitva i blagoslivljaju se vinogradi.

Kao i svake godine, dan sv. Vinka prigoda je da se poslovnim partnerima i prijateljima Nexe Grupe i Feravina približi eno-gastronomska ponuda slavonskih specijaliteta praćena vrhunskim kapljicama Feravina – vrhunskim vinima linije Dika i Miraz, a Feravino i feričanački kraj predstave kao vrlo zanimljiva, tradicijom i običajima bogata, destinacija kontinentalnog turizma Slavonije i Hrvatske.

Prilika je to da se vinogradari osvrnu i na proteklu godinu. Vina berbe 2014., s obzirom na  zahtjevne klimatske uvjete, pravi su izazov za struku i enologe. U Feravinu nije bilo većih šteta na grožđu. Zdravstveno stanje pred berbu bilo je zadovoljavajuće, pa se u 2015. očekuju  elegantnija i svježija vina, naglašenijih kiselina, s nešto nižim alkoholima.

Feravino je tijekom prošle godine sudjelovalo na mnogim svjetskim ocjenjivanjima vina, a osvojena su brojna odličja. Neka od ocjenjivanja na kojima se bilježi značajan uspjeh su ocjenjivanje Decanter London 2014. na kojem je osvojena brončana medalja za Frankovku Miraz 2009., zatim Challenge International du Vin 2014. i osvojeno zlatno odličje za osebujan Chardonnay Miraz sur lie 2011. Po prvi puta Feravino je svoja vina predstavilo i na zahtjevnom američkom ocjenjivanju na San Francisco International Wine Competition 2014., gdje je za vino Bijeli pinot Dika 2012. osvojena brončana, a za vrhunsko vino Syrah Miraz 2011. srebrna medalja.

Kraj poslovne 2014. obilježen je proširenjem palete premium linije Miraz s dva nova vrhunska enološka uratka – svjetski poznatim crnim sortama Pinotom crnim Miraz 2012. i Cabernet sauvignonom Miraz 2012. i implementacijom međunarodne sigurnosne norme IFS (International Food Standard), čime se još više stavlja naglasak na sigurnost i zdravstvenu ispravnost proizvoda, što dodatno povećava konkurentnost i olakšava plasman vina na inozemna tržišta. Feravino je među prvima u Hrvatskoj koji uvode navedeni standard u vinarskoj proizvodnji.

Kontinuiranim razvojem i radom na kvaliteti i brandovima Dika i Miraz, Feravino bilježi sve bolje rezultate na domaćim i stranim tržištima. Prezentacije i ostale marketinške aktivnosti, te partnerski odnosi i sponzorstva, bitan su segment kvalitetne promocije vina.  Kao pobornici zdravog i aktivnog života, Feravino je sklopilo sponzorski ugovor s Hrvatskim rukometnim savezom, a bilo je i sponzor Europskog ženskog rukometnog prvenstva 2014.

U 2014. godini nastavljen je i dugogodišnji partnerski odnos s Hrvatskim olimpijskim odborom. Na svečanoj dodjeli nagrada najboljim sportašima 2014. uručeni su  pokloni - butelje vrhunskog vina Feravina, a Feravino je bilo i vinski partner Hrvatskog skijaškog saveza na nedavno održanom Audi FIS Ski World Cup "Vip Snow Queen Trophy" 2015 – Zagreb / Sljeme.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
kruško1
16:33 22.01.2015.

u zadnje vrijeme najbolje od hrvatskih vina sto sam probao su vina Markota ,vrhh

PI
PIZZAMAN
13:51 24.01.2015.

vino odlično atmosvera odlična

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije