Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPI' I POJEDI

Dani vina otoka Krka za kraj

dani vina
28.08.2014.
u 13:30

U sklopu ovogodišnjih Dana vina, posjetitelji će moći posjetiti i sajam autohtonih proizvoda, poslušati stručno predavanje i razgledati izložbu vinogradarske i vinarske opreme

Dani vina otoka Krka treća su manifestacija u sklopu eno-gastro događanja „Popi' i pojedi“ tijekom ljeta. Održava se, još od 2004. godine zadnjeg vikenda u kolovozu. Počinje ovog petka, traje i u subotu. Tradicionalno nastupaju i gosti iz neke kontinentalne regije, ovoga su to puta vinari iz Osječko-baranjske županije.

U sklopu ovogodišnjih Dana vina, posjetitelji će moći posjetiti i sajam autohtonih proizvoda, poslušati stručno predavanje i razgledati izložbu vinogradarske i vinarske opreme. Svečano otvaranje je u petak u 20 sati na Trgu Škujica, a za večernje kulturno-zabave programe na Škujici i Placi vrbničkog statuta zaduženi su folklorna skupina VKD Frankopan iz Vrbnika, orkestar Gradske glazbe Samobor, grupe Fortunal i Fun Box Band te Trio Crikvenica.

Popi’ i pojedi zajednički je nazivnik za manifestacije kojima se promoviraju lokalne vrijednosti u proizvodnji i pripremi hrane i proizvoda od vinove loze uz pripadajuće običaje te lokalne folklorne i muzičke izraze. Tri su temeljna programa raspoređena u turistički značajnim vikendima tijekom srpnja i kolovoza: Festival žlahtine – Razgon, Dani šurlica i sada Dani vina otoka Krka.

U petak od 17 do 24 sata degustacija je vina i sajam autohtonih proizvoda, u subotu je od 10 do 16 h izložba vinogradarske i vinarske opreme, od 17 do 24 h degustacija vina i sajam autohtonih proizvoda a u 20 sati nastupa orkestar Gradske glazbe Samobor. Od vrbničkih vinara predstavljaju se PZ VRBNIK, PZ GOSPOJA-TOLJANIĆ, KATUNAR VINARIJA d.o.o., Ugostiteljstvo i trgovina NADA, Obrt za vinarstvo i rasadničarstvo ŠIPUN, Vinar ČUBRANIĆ PETAR I SINOVI i OPG IVAN KATUNAR.

>> Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije