Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užitak kuhanja

Cheesecake obogatite čokoladom. Godit će nakon puretine po mađarskom receptu

12.09.2014., Zagreb - Podravka, jelo cheesecake s cokoladnim lopticama  Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL
Foto: Danijel Berkovic/Pixsell
1/4
25.10.2014.
u 13:30

CHEESECAKE S čOKOLADNIM LOPTICAMA

Sastojci:

1 Cheesecake Dolcela (Mješavina za pripremu torte sa sirom), 1 žlica kakaa, 3 žlice mlijeka, 60 g maslaca 350 ml mlijeka, 300 g svježeg sira (mascarpone), 150 g čokolade

Priprema:

Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite mlijekom i dobro izmiješajte. Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te rasporedite u kalup za torte (promjer 24 cm). Smjesu utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu. Stavite u hladnjak na 20 minuta. Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom 3 minute da dobijete kremu. Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu. Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu. U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu. Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća). Tortu ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.

TOKANY OD PURETINE (za 4 osobe)

Sastojci:

500 g purećih prsa, 40 g maslaca, 250 g šampinjona (smeđi), 1 žlica peršina, sol, 1 luk (100 g), 1 žličica curryja, 200 ml vrhnja za kuhanje, 2 mandarine, 50 ml bijelog vina, 
1 žlica Vegete, 240 g Riže dugo zrno Podravka

Priprema:

Pureća prsa narežite na rezance. Nasjeckajte luk i peršin, a šampinjone narežite na veće komade. Mandarine ogulite, uklonite bijelu kožicu pa ih razdijelite na kriške. U široj tavi na zagrijanom maslacu najprije svijetlo popecite luk, a zatim šampinjone. Dodajte peršin i narezano meso. Malo posolite pa umiješajte curry i Vegetu. Sve malo propirjajte i zalijte slatkim vrhnjem. Dodajte kriške mandarina, smanjite temperaturu i pirjajte dok meso ne omekša. Potkraj kuhanja zalijte vinom. Uz tokany od puretine kao prilog poslužite kuhanu rižu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije