Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinska manufaktura

Canevel: Pjenušac koji piju Putin i Berlusconi

šampanjac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
21.12.2014.
u 08:17

Zanimljivo je kako je jedan od trojice vlasnika, gospodin Roberto Covre, redoviti hrvatski gost već godinama

Na venecijanskom dijalektu „canevel“ znači mjesto, kakvu kantinu u kojoj se drže najbolja vina a ljubomorno čuvaju tajne i tradicije. Proizvođač vina iz talijanske pokrajine Valdobbiadene s čijom smo se izvrsnim pjenušcem upoznali na prezentaciji u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik, nosi upravo to ime.

Ta talijanska, može se slobodno reći, vinska manufaktura, jer sve se u vinogradima smještenim u Valdobbiadeneu i Refrontolu radi ručno, upoznala nas je s vrlo zanimljivim Valdobiaddene DOCG Charmat Prosecco koji dolazi u pet kvaliteta. Doista, prvi dojmovi potvrđuju riječi vlasnika kako je riječ o zaista dobrom aperitivu koji se dodatno potvrdio i uz izvrsni posluženi parmezan. Odlično funkcionira i tjestenine, rižote, plodove mora, jela od ribe, bijelo meso…

Zanimljivo je kako je jedan od trojice vlasnika, gospodin Roberto Covre, redoviti hrvatski gost već godinama. Otkrio nam je i sjajnu zanimljivost o svojem pjenušcu – izuzetno ga voli Vladimir Putin koji se s Proseccom upoznao u Italiji i to u društvu Silvija Berlusconija na jahti milijardera Ennia Dorisa pa otada ruski predsjednik Canevel il Milesimato naručuje stalno.

Kao posljednju zanimljivost istaknimo cijenu koja je doista poštena. Primjerice, za butelju izvrsnog Brut Spumante DOCG-a treba izdvojiti protuvrijednost 6,80 eura, a ni ostale razine kvalitete nisu daleko od te cijene.

>> Iz srca Champagne na Kaptol s ekskluzivnim mjehurićima

Komentara 5

IK
ikonoklast
13:11 21.12.2014.

moš si mislit kako il cavaliere koristi spumante od 7 ojra, price za djecu

AL
altervistanekretnine
20:49 21.12.2014.

Stvarno je dobar, probala sam ga u Italiji. Tamo kvalitetni pjenušci nisu tako skupi kao kod nas a piju se tokom cijele godine, najviše kao aperitivi.

SM
smilejamaica
18:58 21.12.2014.

Od svih pjenušaca ovo je jedan od najboljih, bilo je i vrijeme da dođe i kod nas! Obožavam ga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije