Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebna ponuda

Bohinjsko jezero - raj za avanturiste i ljubitelje prirode

Bohinjsko jezero
Foto: PR FOTO
1/7
30.07.2015.
u 11:17

Popularna i vrlo tražena destinacija tijekom vrućih ljetnih dana svakako je Bohinj i prekrasno jezero, koje predstavlja jednu od najvećih ljepota susjedne Slovenije

Bohinj je mjesto koje se ponosi prekrasnim glacijalnim jezerom, a smješteno je u Julijskim Alpama. Dio je Nacionalnog parka Triglav, koji je dobio ime po najvišoj slovenskoj planini. Vrlo je popularna destinacija, naročito tijekom vrućih ljetnih dana kada temperature padnu i za 10 Celzijevih stupnjeva.

Ono što privlači turiste, osim prirode koja oduzima dah, svakako su i brojne mogućnosti za aktivno provođenje slobodnog vremena. Na području Nacionalnog parka Triglav uređene su brojne označene planinarske i pješačke staze, biciklističke staze te staze za brdski biciklizam, ali i staze za popularno nordijsko hodanje. Ukoliko niste ljubitelj visina predlažemo opuštajuću šetnju oko Bohinjskog jezera (12 km). S prijateljima ili obitelji unajmite čamac i usred jezera uživajte u elegantnom odrazu obližnjih vrhova na mirnoj površini jezera. Adrenalinski i sportski entuzijasti oduševiti će se popularnim supanjem (veslanje jednim veslom stojeći na dasci za surfanje), gorskim biciklizmom, raftingom Savom Bohinjkom i adrenalinskim parkom. Zašto ne biste posjetili slap Savice kojeg je već Prešeren, najveći slovenski pjesnik, opjevao u svojoj epskoj poemi Krštenje kod Savice (Krst pri Savici)? Ako želite prošetati, predlažemo šetnju na Peč – pogled je zapanjujući. A možete i gondolom na planinu Vogel - uživajte u pastirskoj užini (pastirska malica) i pogledu koji oduzima dah. Još uvijek niste vidjeli korit Mostnice, Vražjeg mosta (Hudičev most) i slap Šum? Posjetite ih i bit ćete očarani ljepotama alpske doline! Prilika je zaista mnogo, pitanje je samo koje ćete vi odabrati.

Za kompletni doživljaj i kvalitetnu uslugu pobrinut će se portal za povoljnu kupnju hotelskih smještajnih kapaciteta Megabon te agencija MountVacation, koja se specijalizirala za pružanje usluga odmora u planinama. Ekskluzivna ponuda od 1.745 HRK uključuje 2 noćenja za 2 osobe na bazi doručka u hotelu Jezero 4*, smještenom tik uz Bohinjsko jezero.

Detalje ekskluzivne ponude pogledajte na www.megabon.eu.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rococod
00:14 04.08.2015.

1745 kuna je jako puno za samo dva dana. To je 230 eura. Za to se moze ostat 5 dana u ljepim Istarskim mjestima na moru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije