Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Egzotika u tanjuru

Biste li je kušali? Porcija juhe od ptičjeg gnijezda košta i više od 500 kuna

juha ptičje gnijezdo
Foto: Thinkstock
1/2
21.02.2014.
u 21:00

Uglavnom se poslužuje kao juha koja ima provjereno afrodizijačko svojstvo, a onaj tko je jede vječno ostaje mlad i zavodljiv, jer juha, navodno, potiče proizvodnju kolagena.

Ima li na svjetskom jelovniku nešto suptilnije i posebnije od juhe od ptičjih gnijezda?

Ovaj specijalitet služi se na stolovima azijskih kraljevskih dinastija, a u Kini se jede već 400 godina. Gnijezdo ptice čiope radi mužjak u razdoblju parenja, visoko u šupljinama pećina 35 dana i njegova gumasta pljuvačka, koja je bogata kalcijem i magnezijem, u kontaktu sa zrakom postaje tvrda i izgleda kao čips od čipke. Ptičje gnijezdo je najskuplji proizvod životinjskog podrijetla, a jedna porcija juhe ovog ptičjeg gnijezda stoji i više od sto dolara.

U Americi kilogram stoji od dvije do čak deset tisuća dolara, a u Europi, gusto savijeno ptičje gnijezdo više od dvije tisuće eura. Uglavnom se poslužuje kao juha koja ima provjereno afrodizijačko svojstvo, a onaj tko je jede vječno ostaje mlad i zavodljiv, jer juha, navodno, potiče proizvodnju kolagena. Ptičje gnijezdo može se prenijeti ustima i kao desert, u obliku pudinga u bademovom mlijeku.

>>Znanstvenici: Kobasice od dječje kakice dobre su za zdravlje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije