Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam U SAD-U

Američki turisti pokazali veliko zanimanje za Dubrovnik

Dubrovnik,sajam,New York
Foto: Turisticka zajednica grada Dubrovnika
1/3
26.01.2015.
u 22:58

Prošle godine Dubrovnik je posjetilo 62.348 američkih turista, koji su ostvarili 192.932 noćenja i po svojim rezultatima plasirali se na četvrto mjesto najbrojnijih turista u našem gradu u 2014. godini

U New Yorku je u protekla tri dana održan New York Times Travel Show, na kojem su zajedno izlagale turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika. U četrnaest paviljona predstavljeno je pet stotina izlagača iz 150 zemalja. TZ županije i Grada ove su se godine predstavile po drugi put te izazvale pozornost i poslovnih posjetitelja i šire publike.

Hrvatska je bila iznimno zastupljena jer su već tijekom prvog dana na panelu Focus on Europe, Travel Trends: The Hottest Undiscovered Destinations in Europe predstavljeni rezultati ankete vrlo značajne turističke publikacije - vodiča Fodor`s Travel. Prema rezultatima te ankete Hrvatska, a posebno južni dio zemlje, nalazi se na prvom mjestu kao nova destinacija koju bi turisti željeli posjetiti. Također, prema drugim analizama interesa američkih turista, Hrvatska je svrstana među deset najtraženijih zemalja.

Za vrijeme odvijanja sajma održana je i poslovna radionica za američke turističke profesionalce koju je organiziralo predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku. Dubrovački štand na NY Times Travel show bio je jako dobro posjećen, čime se potvrdila atraktivnost Dubrovnika i interes američkih gostiju za naš grad. Prošle godine Dubrovnik je posjetilo 62.348 američkih turista, koji su ostvarili 192.932 noćenja i po svojim rezultatima plasirali se na četvrto mjesto najbrojnijih turista u našem gradu u 2014. godini. Posljednjeg dana sajma NY Times Travel Show, TZ grada Dubrovnika i TZ grada Zagreba priredile su dvije zajedničke prezentacije uz izvlačenje nagrada.

Na dvije pozornice ''Global stage'' i ''Europe stage'' prezentacije su održali Luka Benko iz TZ grada Zagreba i Romana Vlašić iz TZ Dubrovnika. Dobitnici nagradnog izvlačenja su Beverly Jackey i Kevin Muller, a bogata nagrada uključuje tri noćenja u Hotelu 5* u Zagrebu, trodnevni Zagreb card I organizirane izlete. Dubrovački dio nagrade sastoji se od pet noćenja u hotelu ''Dubrovnik Palace'', koje je sponzor hotelska kompanija ALH te pet noćenja koje je poklonio Hotel Rixos Libertas. Dodijeljena je i trodnevna Dubrovnik Card , te večera u restoranu Kopun. Obje nagrade vrijede za dvije osobe i mogu se iskoristiti tijekom 2015 godine. Nagrada uključuje i avionsku kartu na relaciji Zagreb-Dubrovnik.

>>Nova '96 satna' posebna ponuda MSC Krstarenja

>>Dolazi li Houellebecq na premijeru svojih "Elementarnih čestica" u Dubrovnik?
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije