Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremanje bez muke

5 trikova iz kuhinje koji će vam olakšati život

zdrava prehrana
Shutterstock
28.10.2014.
u 13:15

Pridržavajte se pravila da uz obrok ne treba piti vodu, jer će ona, pogotovo ako je hladna, usporiti probavu.

1. Zdravija varijanta ulja

Za prženje, kuhanje i pečenje dobro je koristiti ulje od sjemenki grožđa i kokosovo ulje, jer ta ulja mogu izdržati temperature i do 500 ºC. Za razliku od njih, hladno prešana ulja termičkom obradom gube korisna svojstva.

2. Uz obrok ne pijte vodu!

Pridržavajte se pravila da uz obrok  ne treba piti vodu, jer će ona, pogotovo ako je hladna, usporiti probavu. Voda ispire fermente koje luči organizam da bi probavio hranu, pa njezin veći dio truli, a ti otrovi se skladište u crijevima. Najbolje je prvo piti tekućinu (vodu, kavu, sokove) pa poslije jesti.

3. Analgetik iz kuhinje

Evo jednog prirodnog lijeka protiv bolova, glavobolje ili zubobolje: pola žličice mljevenog đumbira pomiješati s malo meda i razmutiti u pola čaše vode, čaja ili soka od naranče i popiti. Djeluje brzo.

4. Grah s bosiljkom

Kad pripremate grah, na kraju, uz sol, češnjak i druge začine dodajte i malo bosiljka, jer on sprječava nadimanje. Ovaj neugodni osjećaj u trbuhu možete izbjeći i ako grah jedete bez kruha, odnosno bez ugljikohidrata

5. Začini na kraju

Kad pripremate juhe, umak ili kuhano jelo, začine i maslinovo ulje dodajte na kraju. Tako će sačuvati korisna svojstva i ljekovitost, a jelu će dati jaču aromu.

>>11 trikova uz koje više nikada nećete pogriješiti pri kupnji voća i povrća

>>Mislili ste da znate ispeći piceka? 5 pogrešaka koje vjerojatno radite s piletinom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije