Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUVAJTE ZDRAVLJE

Ovo su odlične vježbe za gamere (ali i ostale)

miš
Foto: ilustracija
1/2
21.05.2015.
u 09:00

Kod gamera su posebno ugroženi zglobovi te zbog pretjerane upotrebe može doći do oboljenja kao što su sindrom karpalnog kanala i tendonitis

Igranje video-igara možda ne djeluje kao posebno opasan sport, no i ono može završiti s ozljedama - ako se ne pazite. Dobar primjer za to je profesionalna gamerska zvijezda Hai Lam, koji je nedavno zbog ozljede zgloba morao završiti karijeru sa samo 22 godina.

Kod gamera su posebno ugroženi zglobovi te zbog pretjerane upotrebe može doći do oboljenja kao što su sindrom karpalnog kanala i tendonitis. Sindrom karpalnog kanala, na primjer, nastaje pritiskom na središnji živac u području karpalnog kanala, takozvani medijanus. Neki od simptoma su smanjenje osjeta u području šake, bol, trnjenje u prstima te oslabljenost, pa čak i nemogućnost stiska šake.

Kako uživanje u igricama i za vas ne bi završilo u boli, srećom postoje neke vježbe koje možete raditi kako biste spriječili težu ozljedu. Treba naglasiti da ove vježbe nisu samo za gamere, već mogu biti od koristi i mnogim drugima koji, na primjer, na poslu puno koriste računalo. Svakodnevna osmosatna upotreba miša stavlja veliki teret na vašu šaku, a moguća ozljeda neće vam samo donijeti bol već će vam i onemogućiti daljnji rad te tako ugroziti egzistenciju. 

Stoga djelujte odmah kako biste spriječili probleme.

Američki liječnik dr. Levi Harrison na internetu je objavio nekoliko videa s vrlo korisnim vježbama za gamere:

 

 

 

Iako vam ovi savjeti i snimke mogu biti korisni, nemojte stati na njima. Ako osjećate bol, definitivno biste trebali posjetiti svog liječnika jer on će najbolje znati u čemu je problem i kako vam pomoći.

>> VIDEO Naučite raditi ovu najpoznatiju vježbu za stražnjicu

>> VIDEO Ovo je vježba kojom ćete ojačati leđne i trbušne mišiće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije