Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOŠKO RJEŠENJE

Zbogom plastičnim bocama za vodu, tu je Ooho

Ooho
Screenshot Youtube
15.04.2014.
u 14:21

Biorazgradive membrane su izrađene od smeđih algi i kalcijeva klorida

Volimo piti vodu iz plastičnih boca, no one zbog svoje nerazgradivosti predstavljaju ekološki problem. Moguće rješenje je Ooho - biorazgradivi spremnik za vodu u obliku balona, izrađen od smeđih algi i kalcijeva klorida. Voda, koja se mora zamrznuti prije pakiranja, izlazi nakon što se membrane probiju, a membranu je moguće baciti ili pojesti, poput kore jabuke.

Autore su inspirirale slične pojave u prirodi, poput žumanjaka u jajima.

- Nakon što popijemo vodu bacamo plastičnu bocu. Ovaj čin konzumerizma održava društvo u kojemu živimo. Ooho predlaže alternativu - rekao je za Mashable Rodrigo García González, jedan od troje studenata industrijskog dizajna iz Londona koji su radili na projektu.

Ooho nije izdržljiv kao plastična boca, no García González kaže da se više manjih Oohoa može držati u jednoj većoj i čvršćoj membrani kako bi se spriječilo prolijevanje. Ooho se zapravo sastoji od dvije membrane, i to iz higijenskih razloga, jer tako vanjsku možete skinuti, a unutarnju pojesti. Ooho je osvojio ovogodišnju Lexusovu nagradu za dizajn te će biti predstavljen na ovogodišnjem Tjednu dizajna u Milanu.

>> Issey Miyake reciklirao plastične boce u svjetiljke origami-stila

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:04 16.04.2014.

A što ćemo onda skupljati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije