Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNA IGRA

U 91. godini umro Masaya Nakamura, 'otac Pac-Mana'

pac-man
screenshot/youtube
30.01.2017.
u 10:12

Nakamura je umro još 22. siječnja, no tvrtka je javnost o njegovoj smrti obavijestila tek danas. Nisu naveli uzrok smrti pozivajući se na žele njegove obitelji.

Bandai Namco, japanska tvrtka koja se bavi proizvodnjom video igara, obavijestila je u ponedjeljak o smrti Masaya Nakamure poznatog kao 'otac Pac-Mana', javlja AP.

Nakamura je imao počasno mjesto u tvrtki Bandai Namco koja je nastala 2005. godine spajanjem dvije tvrtke. Nakamura je davne 1955. godine osnova Namco i njegovi počeci su bili jako skromni. Imao je samo dva mehanička konja na krovu robne kuće.

Igra Pac-Man, koju je dizajnirao Toru Iwatani, u prodaju je krenula 1980. godine te je ubrzo postigla svjetski uspjeh. U Guinnessovoj knjizi rekorda stoji kako je to bila najuspješnija arkadna igra na kovanice.

Nakamura je umro još 22. siječnja, no tvrtka je javnost o njegovoj smrti obavijestila tek danas. Nisu naveli uzrok smrti pozivajući se na žele njegove obitelji.

>> Legendarni Pac-Man slavi 35. rođendan

Komentara 1

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
16:41 30.01.2017.

Ta igrica mi je jedna od najboljih koje sam igrao, naravno prije 20 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije