Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO 6,1 MM

Apple predstavio iPad Air 2, 'najtanji tablet na svijetu'

iPad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
16.10.2014.
u 20:24

Cijene Aira 2 kreću od 499 dolara, a minija 3 od 399 dolara

Apple je danas na posebnom događaju u Cupertinu u Kaliforniji predstavio nove generacije iPada Air i mini, računala Mac i nove operativne sustave.

iPad Air 2 još je tanji od već poprilično tankog Aira, koji je predstavljen u listopadu prošle godine – sa 6,1 milimetara debljine 18 je posto tanji od prve generacije te je, rekao je viši potpredsjednik Applea Phil Schiller, najtanji tablet na svijetu. Air 2 koristi novi 64-bitni čip A8X te je opremljen zaslonom Retina iduće generacije i kamerom iSight od 8 MP i 1080p HD-videom.

Predstavljen je i iPad mini 3, koji je u odnosu na prošlu generaciju brži i opremljen Touch ID-jem. Manja verzija iPada odsad je, uz bijelu i crnu, dostupna i u zlatnoj boji, baš kao i Air 2.

Cijene Aira 2 kreću od 499 dolara, a minija 3 od 399 dolara, a oba uređaja mogu se naručiti već od sutra, dok isporuke kreću sljedeći tjedan. Riječ je o verzijama za spajanje samo na Wi-Fi. U prodaji ostaju mini (249 dolara), mini 2 (299 dolara) i Air (399 dolara). Apple je uoči prezentacije slučajno otkrio fotografije svojih novih tableta na iTunes Storeu, prenosi The Verge.

Apple je predstavio i nove verzije računala iMac, uključujući i model s 27-inčnim zaslonom Retina rezolucije 5K po cijeni od 2499 dolara te poboljšani Mac Mini po početnoj cijeni od 499 dolara.

CEO Applea Tim Cook najavio je kako će usluga Apple Pay, predstavljena prošlog mjeseca s novim iPhoneima, biti dostupna već od ponedjeljka. Apple Watch, također predstavljen prošli mjesec, s isporukama kreće početkom sljedeće godine, rekao je Cook. Predstavljena je nova verzija operativnog sustava OS X, Yosemite, besplatno dostupna već od danas te nova verzija mobilnog sustava iOS 8.1, koja će biti besplatno dostupna od ponedjeljka.

>> Apple povukao katastrofalnu nadogradnju za iOS 8

>> Novi iPhonei od 31. listopada dostupni kod hrvatskih teleoperatora

Komentara 2

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
18:17 16.10.2014.

ponovo ...muda pod b ubrege prodaju....beskorisno je razmišljati da će vam taj neki novi uređaj poboljšati život...jer je ionako bezvrijedan za 6 mjeseci

SA
Sauron
10:14 17.10.2014.

Ajme napretka.... vrhunski....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije