Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
direktor applea

Tim Cook: Ponosan sam što sam gej i to je najveći dar kojeg mi je Bog dao

tim cook
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
30.10.2014.
u 13:12

Cook, koji je na mjesto izvršnog sjeo nakon smrti Stevea Jobsa, nikad javno nije govorio o svojoj seksualnosti, no smatra da je sada to potrebno

Tim Cook, izvršni direktor Applea, javno je objavio da je homoseksualac, nazvavši to "najvećim darom koji mu je Bog dao".

Cook, koji je na mjesto izvršnog sjeo nakon smrti Stevea Jobsa, nikad javno nije govorio o svojoj seksualnosti, no kaže kako to nikada nije skrivao pred obitelji i prijateljima.

U članku objavljenom u Business Weeku, kaže da je o ovoj problematici javno progovorio kako bi pomogao drugima, vodeći se riječima Martina Luthera Kinga kako je najvažnije pitanje u životu ono "Što radite za druge?".

- Iako nisam nikada poricao svoju seksualnost, nisam ni javno pričao o tome. Dopustite mi da budem jasan: Ponosan sam što sam gej i to što sam gej smatran jednim od najvećih darova što mi je Bog dao - piše u pismu.

Objašnjava kako mu je činjenica što je gej pomogla da bolje razumije što znači biti manjina te mu je povećalo empatiju omogućivši mu "bogatiji život".

- Bilo je i teških trenutaka, no to mi je dalo samopouzdanje da budem ono što jesam, slijedim svoj put i izdignem se iznad raznolikosti i zatucanosti - kaže Cook, dodavši kako unatoč činjenici da se u SAD  uslijedili koraci prema bračnoj jednakosti, još uvijek je potrebno mnogo posla.

>>Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu dividendi od 75 mil. dolara

>>Cook: Apple daje sve od sebe na poboljšavanju radnih uvjeta

Ključne riječi

Komentara 18

VE
verica2
13:34 30.10.2014.

To sasvim sigurno nije Božji dar, a ovaj čovjek se Bogu ruga.

PR
prvacrta
13:37 30.10.2014.

Još jedan kojem je para, tehnika i komfortan život skrojila svjetonadzor. Prava manjina.... Ionako nikad nisam kupovao Iphone...

MI
Mirnadob
13:46 30.10.2014.

Dok sam bila jos dijete (a to je bilo jako davno) cesto sam cula od starijih ljudi, cega se pametan stidi,sa time se "manje"pametan ponosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije