Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čarolija?

Tactus: Tipke koje 'rastu' iz dodirnih zaslona

Tactus
Foto: Tactus
1/2
10.01.2014.
u 15:54

Mjehuraste tipke "čarobno" se pojavljuju i nestaju, ovisno o tome trebate li ih ili ne

Za sve one kojima se sviđaju uređaji s dodirnim zaslonima, ali su ipak nostalgični za starim pravim tipkovnicama, postoji tehnologija Tactus koja pametne telefone i tablete sa savršeno ravnim ekranima pretvara u uređaje s malom izbočenom tipkovnicom.

Mjehuraste tipke "čarobno" se pojavljuju i nestaju, ovisno o tome trebate li ih ili ne. Tipke vam mogu olakšati pisanje poruka ili poslužiti kao kontrole za igranje video-igara.

Stvar funkcionira tako da se skida Gorilla Glass na vrhu dodirnog zaslona i zamjenjuje se tankim poluelastičnim polimerskim slojem ispod kojeg se nalaze mali kanali ispunjeni prozirnom mikrotekućinom. Kako bi tipke "izrasle", tekućina se koncentrira na određenim područjima i polimerska površina se izdiže.

Tactus je tehnologiju prvi put predstavio na lanjskom CES-u, no sada je tvrtka spremna da proizvod izbaci na tržište. Tehnološki direktor Tactusa Micah Yairi rekao je za Business Insider kako će tvrtka ove godine predstaviti omot za pametne telefone i tablete. Dodao je kako Tactus radi na partnerstvima za ugradnju slojeva u nove uređaje tijekom sljedećih nekoliko godina.

>> Japanci izumili samoobnavljajuću foliju za mobitele

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije