Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere opreza

Sve više zrakoplovnih kompanija zabranjuje unošenje Galaxy Note 7 telefona

Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.10.2016.
u 10:10

Kompanija Samsung Electronics je prošloga tjedna objavila da prestaje proizvoditi i prodavati Galaxy Note 7, a korisnicima poručila da ugase uređaje i prestanu ih koristiti

Sve veći broj zrakoplovnih kompanija širom svijeta zabranjuje unošenja pametnog telefona Samsung Galaxy Note 7 u zrakoplove nakon izvješća da se nekoliko tih telefona zapalilo, javljaju mediji.

Prijevoznici u Australiji, Aziji i Europi stavili su prošloga vikenda taj pametni telefon na popis zabranjenih stvari nakon što su prošlog tjedna Sjedinjene Američke Države uvele zabranu tog uređaja.

Prijevoznici koji lete za SAD neizbježno moraju poštivati tu zabranu, a ona se širi diljem svijeta. Zabranu su ovih dana uvele i kompanije Air Berlin, Dragonair te Virgin Australia, prenosi BBC.

– Zabrana se odnosi na uređaje koji se unose u zrakoplov u ručnoj, ali i predanoj prtljazi – priopćili su iz Qantasa i njegove niskotarifne kompanije Jetstar.

Kompanija Virgin Australia objavila je slično priopćenje, ali i dodala da se putnicima "savjetuje" da ne donose Note 7 telefone u zračne luke.

Air Berlin je sasvim zabranio unošenje tog telefona u njegove zrakoplove, dok je njegov veći njemački rival Lufthansa uveo tu zabranu za letove u Sjedinjene Države. Navodno uskoro planira uvesti to ograničenje i na svim drugim letovima.

Singapore Airlines objavio je na svojoj Facebook stranici da će "pametni telefon Galaxy Note 7 biti zabranjen na svim letovima u ručnoj ili predanoj prtljazi od 16. listopada".

Samsung je u rujnu povukao oko 2,5 milijuna pametnih telefona nakon pritužbi na zapaljenje baterije. Iako je poslije tvrdio da su svi zamijenjeni uređaji sigurni, uslijedile su dojave da se i ti zamjenski uređaji također mogu zapaliti.

Kompanija je prošloga tjedna objavila da prestaje proizvoditi i prodavati Galaxy Note 7, a korisnicima poručila da ugase uređaje i prestanu ih koristiti.

>> Novi slučaj: Samsung Galaxy Note 7 eksplodirao i zapalio automobil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije