Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam mobilnih tehnologija

Sony predstavio novi adut Xperiju XZ Premium s najjačim procesorom

Foto: Danijel Lijović
1/5
27.02.2017.
u 10:33

Sony je najveći fokus prebacio na snagu i iznimne performanse, a Japanci su se pohvalili i najjačim procesorom dosad - najnovijim snagatorom Qualcomma - Snapdragon 835

Na sajmu mobilnih tehnologija MWC u Barceloni pratimo veliko takmičenje najvećih proizvođača Android smartphonea. Nakon najjačih aduta Huaweija i LG-a, danas je i Sony predstavio svoj dosad najjači pametni telefon Xperia XZ Premium.

Sony je najveći fokus prebacio na snagu i iznimne performanse, a Japanci su se pohvalili i najjačim procesorom dosad - najnovijim snagatorom Qualcomma - Snapdragon 835. Qualcomm obećava 27 posto bolje performanse s tim čipsetom, a istovremeno 40 posto manju potrošnju energije. To omogućuje Xperiji XZ da bude spremna za brzi download i do 1 gigabita. Očekivalo se da će taj procesor prvo predstaviti Samsung za svoj novi Galaxy S8, no ta je promocija najavljena za 29. ožujka. No, to opet ne znači da će Sony Xperia XZ stići na tržište prije Samsunga jer se prodaja očekuje tek krajem travnja.

Sony nije mijenjao dizajn Xperije, ali u svakom slučaju Xperia XZ je po specifikacijama iznimno jak uređaj. Dolazi sa 5.5-inčnim zaslonom rezolucije 3840x2160 LCD. Sony ističe da je riječ o prvom 4K HDR (High Dynamic Range) zaslonu na smartphoneu. Ima radnu memoriju od 4GB, interno može spremiti 64 GB podataka, a napaja ga baterija 3230 mAh-a. Poput LG G i ovaj smartphone ima certifikat IP 68 , dakle otporan je na vodu i prašinu te ojačan Corning Gorilla Glassom 5 s prednje i stražnje strane. To bi trebalo značiti da ima 80 posto šanse da će proći bez oštećenja ako padne na tvrdo tlo s visine ramena.

Kao i obično Sony opet ima snažnu kameru, a ovog puta uveli si i novitet - super usporeni video.

Novi senzor od 19 megapiksela omogućava 5 puta brže skeniranje slika i transfer podataka. Kamera snima 960 frameova u sekundi, a zatim može reproducirati video u Super slow motionu puno sporijem nego kod drugih rješenja na tržištu. Motion Eye sustave kamere poboljšava i obradu fotografija.

Transferi datoteka su također super brzi zahvaljujući USB 3.1 vezi koja je 10 puta brža nego USB 2.0 s brzinom transfera do 5 Gbps.

Xperia XZ Premium bit će globalno dostupan u boji kroma i crnoj boji od kasnog proljeća 2017, a cijena još nije objavljena. Zasad još nije poznato kada će stići u Hrvatsku.

>> Samsung povrdio: Lansiranje novog Galaxyja S8 29. ožujka u New Yorku i Londonu 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije