Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO TEHNIKE

Evo kako izgledaju saonice Djeda Božićnjaka za 200.000 funti

Metals4u
Foto: Metals4u
1/4
12.12.2014.
u 20:02

Riječ je samo o prototipu, no iz tvrtke su obećali izraditi saonice ako prime narudžbu

Tko kaže da se Djed Božićnjak mora voziti u običnim saonicama koje vuku sobovi? Britanska tvrtka Metals4u razvila je prototip saonica za 21. stoljeće, takozvane "gadgetske saonice" ili GS-900, koje nude GPS-navigaciju, senzore za parkiranje, grijana sjedala, sklopivi krov, rakete na hibridni pogon...

Saonice su izgrađene od ultrajakog metala s polikarbonatnim vjetrobranom, otporne su na različite vremenske uvjete te dolaze s desetgodišnjim jamstvom. Sve to ima svoju cijenu, a ona u ovom slučaju iznosi urnebesnih 199.995 funti. Riječ je samo o prototipu, no iz tvrtke su obećali izraditi saonice ako prime narudžbu. Ako imate 200-tinjak tisuća funti viška, možete provjeriti jesu li bili iskreni.

>> 10 stvari koje morate znati o vilenjacima

>> Znate li koliko je poklona isporučio Djed Božićnjak?

Komentara 2

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:28 12.12.2014.

Rođenje Isusa , Jaslica i polnočke se pretvorilo u Djeda Božičnjaka i saonice od 200.000funti..bolesno

DU
Deleted user
21:01 12.12.2014.

Posto Rudolf tehnološki višak. Kud baš na Božić? A-ha zato ga tužnog Bitorajac časti pivom.----------------VL zakaj dolijevate ulje na vatru? Motorne sanjke su u Nordijskim zemljama ili npr. na Aljasci normalno prometalo, pravi i stvarni stričeki i djedice Mrazovi susu se odavno motorizirali. Britanska tvrtka nebi radila prototip da očekuje samo jednu narudžbu i to od nepostojeće osobe. Ovaj fensi model je za njihove tajkune. Po svojoj prilici one porijeklom s Balkana, domaći se nemaju toliku potrebu šepuriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije