Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPALA SERIJA

Samsungova istraga otkrila razlog zapaljenja modela Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
16.01.2017.
u 17:09

Nakon što su se počeli događati problemi s prvom serijom uređaja koje je Samsung odlučio povući, i zamjenski telefoni imali su isti problem.

Prema tvrdnjama osobe koja je "upoznata s materijom", Samsung je zaključio istragu o uzrocima požara modela Galaxy Note 7, navodi Reuters.

U istrazi je zaključeno kako su za požar isključivo krive baterije te da uzrok požara ne leži u hardverskim i softverskim dijelovima telefona. Detalji ove istrage trebali bi uskoro biti poznati budući da Samsung navodno 23. siječnja planira objaviti rezultate te istrage.

Nakon što su se počeli događati problemi s prvom serijom uređaja koje je Samsung odlučio povući, i zamjenski telefoni imali su isti problem. Tada je Samsung odlučio povući model s tržišta. 

Samsung je angažirao stotine inženjera kako bi došli do zaključka što dovodi do požara. To je dovelo do špekulacija da je za zapaljivanje odgovoran dizajn ili softver, a neki su smatrali da je za sve odgovoran dizajn jer su u tanko kućište pokušavali ugurati veliku bateriju

Međutim, Samsung je uspio izazvati zapaljenje tijekom testova te u njima nisu došli do zaključka da je za problem odgovoran hardverski ili softverski dio telefona. Budući da tvrtka koristi više dobavljača kada su u pitanju baterije, ovi vijest treba uzeti s rezervom, piše Engadget.

>> Sve više zrakoplovnih kompanija zabranjuje unošenje Galaxy Note 7 telefona

>> Samsung zaustavio prodaju i upozorio korisnike: Isključite i prestanite koristiti Galaxy Note 7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije