Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galaxy S8 i S8+

Samsung se oprezno, ali moćno vraća u utrku najboljih

Samsung Galaxy S8
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
10.04.2017.
u 17:02

Novi najjači Samsungovi mobiteli Galaxy S8 i S8+ predodređeni su za taj zadatak i polučit će uspjeh i ovaj put

Samsung nije imao pravo na grešku. Nakon serije loših vijesti prošle godine, a posebno nadrealističke muke i katastrofe s baterijama smartphonea Note 7, Korejci su morali isporučiti uređaj koji će im vratiti ugled i povjerenje korisnika. Idealna prilika bila je u uvijek hvaljenoj i prepoznatljivoj Galaxy seriji.

I inovacije i sigurna baterija

Novi najjači Samsungovi mobiteli Galaxy S8 i S8+ predodređeni su za taj zadatak i polučit će uspjeh i ovaj put. Ovo nisu revolucionarni pametni telefoni, ali su najbolje što je dosad Samsung proizveo. I to na pametan i siguran način, a opet imaju dosta inovacija i iskoraka. Korejci nisu išli do kraja “nabrijavati” nove mobitele, moglo se očekivati da će ići prema još jačim performansama, ali su umjesto smartphonea na rubu izabrali najbolji omjer snage, pouzdanosti i sigurnosti. Najviše se to ogleda u kapacitetu baterije. Novi modeli imaju nominalno jednak kapacitet (3000 mAh-a) kao i lanjski S7 model. No, sada će se performanse baterije s vremenom puno manje smanjivati, što je i puno bitnije korisnicima od pukih brojki u specifikacijama uređaja.

Potpredsjednika brenda i marketinga iz Samsunga Roryja O’Neilla pitali smo na predstavljanju nove linije u Londonu kako će uvjeriti korisnike da je sada sve u redu sa Samsungovim baterijama, a on je rekao: – Samsung je brend inovativnosti, uvijek guramo granice naprijed. U proizvodnji S8 i S8+ jako smo pazili na kvalitetnu izradu i na sigurnost. Odradili smo cijeli niz novih višestrukih testova za baterije, što je uključivalo i sve moguće testove na pregrijavanje pa i na preglede rengenom. Posve smo bili usmjereni na kvalitetu i mogu reći da su to najsigurniji mobiteli dosad proizvedeni. Pretjerali smo s mobitelom Note 7, gurnuli granice predaleko i pogriješili. Ali, bitno je i kako smo reagirali nakon toga, sigurnost korisnika bila nam je na prvom mjestu – poručio je O’Neill, koji nam je potvrdio i da će dobar dio dijelova iz odbačenih uređaja Note 7 biti – recikliran.

No, opreznost ne znači da je S8 serija prosječna. Uspjeh ovoj seriji donijet će impresivni zasloni i novi moćni 10 nm chipset, koji poboljšava učinkovitost i brzinu, a istodobno smanjuje potrošnju energije.

Beskrajni zaslon

S8 i S8+ posve iskorištavaju ekran s neprekinutom površinom bez tipki ili oštrih kutova. Novi zaslon omogućit će ugodnije surfanje i manje skrolanja, a istodobno ugodnije držanje u jednoj ruci. Danas mobiteli postaju prilično primamljivi za uživanje u konzumiranju multimedijalnog sadržaja. Otisak prsta preselio je na stražnju stranu kućišta, a uvedeno je atraktivno očitavanje šarenice oka za dodatni način otključavanja. Puno obećava novo inteligentno sučelje Bixby kojim se može upravljati glasovnim, dodirnim i tekstualnim naredbama. Za razliku od Applea, Huaweija i LG-a, Samsung je ostao vjeran jednostrukoj stražnjoj kameri (12 MP), no kamera ima niz prednosti poput kvalitetnog zooma, a tu je i lepeza filtara za kreativno uređivanje fotografija kao na Snapchatu. Samsung je opet na sceni.

>> Samsung Galaxy S7 Edge proglašen najboljim smartphoneom 2016.

>> Ova maska mogla bi prekinuti 'rat' između obožavatelja iPhonea i Androida

Komentara 1

HR
Hrabraja
19:34 10.04.2017.

Od uvijek imam Samsung i bio sam zadovoljan, nagovorili su me na Huawei i moja najveća greska. Nemaju nikakvu zastitu za staklo, a na korisnickoj podrsci je odgovaraju na upiti iako imaju zakonsku obavezu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije