Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
galaxy round

Samsung predstavio smartphone sa zaobljenim ekranom

Igor Budan
Antonio Bronić
09.10.2013.
u 19:17

Galaxy Round ističe se horizontalno zaobljenim ekranom, s tim da je zaobljenost fiksna, to jest uređaj se ne može savijati ni preoblikovati

Kao što je i najavio krajem rujna, Samsung je u Južnoj Koreji predstavio smartphone sa zaobljenim ekranom. Galaxy Round ističe se horizontalno zaobljenim ekranom, s tim da je zaobljenost fiksna, to jest uređaj se ne može savijati ni preoblikovati.

Prvi smartphone sa zaobljenim ekranom ima Full HD Super AMOLED ekran dijagonale 5,7 inča, debljine 7,9 milimetara i mase 154 grama. Opremljen je baterijom od 2800mAh, kamerom od 13 megapiksela, procesorom od 2,3 gigaherca i operativnom sustavom Android 4.3.

Čemu zaobljeni ekran zapravo služi? Sudeći prema demonstraciji na službenom blogu tvrtke Samsung Tomorrow, takozvani "Roll Effect" omogućuje korisniku da kada je ekran ugašen naginjanjem uređaja provjerava vrijeme, propuštene pozive i slično. Korisnici također mogu, na primjer, prebacivati pjesme kratkim pritiskom na lijevu, odnosno desnu stranu uređaja.

Sudeći prema komentarima na internetu, mnogima još uvijek nije jasno koje praktične prednosti ovakav sustav zapravo donosi. Zašto bi netko htio nagnuti uređaj da vidi koliko je sati kad jednostavno može pritisnuti tipku ili dodirnuti ekran, pogotovo u ovom slučaju kada uređaj dosta sporo reagira na naginjanje?

Galaxy Round u prodaju će biti pušten sutra, zasad samo u Južnoj Koreji i u jednoj boji – "Luxury Brown", i to po cijeni od 1,09 milijuna vona (oko 5700 kuna).

>> LG najavio smartphone sa zaobljenim ekranima za 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije