Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPALA SERIJA NOTE 7

Samsung potvrdio: Ovo su razlozi zbog koji je došlo do zapaljenja baterija

Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
23.01.2017.
u 08:47

Kako se ovi slučajevi ne bi ponavljali, Samsung je implementirao višestruke sigurnosne mjere i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka.

Samsung je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio ono što se ranije pisalo vezano uz zapaljenje njihovih uređaja Galaxy Note 7. Uzrok zapaljenja su baterije koje su imale pogrešku te su se pregrijavale, što je dovodilo do zapaljenja

Samsung je zbog tog problema pozvao kupce da vrate svoje uređaje, a cilj im je bio vratiti sve uređaje. Tri mjeseca kasnije vraćeno je ukupno 96% uređaja.

Kako bi otkrili uzrok problema, Samsung je napravio laboratorij u kojem je bilo 700 osoba koje su uz pomoć 200 tisuća uređaja i 30 tisuća baterija pokušale ponoviti uzrok požara. Surađivali su i s tri druga laboratorija, čija su istraživanja završila s istim rezultatima kao njihova. Kod jedne vrste baterija problem je bio u deformaciji u gornjem kutu baterije, što je dovodilo do kratkog spoja, a u drugom tipu baterije radilo se o probijanju izolacijske trake, što je opet prouzročilo kratki spoj.

Kako se ovi slučajevi ne bi ponavljali Samsung je implementirao višestruke sigurnosne mjere i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka

– U proteklih nekoliko mjeseci proveli smo detaljnu istragu u suradnji s nezavisnim stručnjacima kako bismo pronašli uzrok incidenata s uređajima Galaxy Note7. Danas smo, više nego ikad, predani tome da ponovno steknemo puno povjerenje naših korisnika, s pomoću inovacija koje redefiniraju što je moguće učiniti po pitanju sigurnosti, kao i ostvarenja neograničenih mogućnosti i nevjerojatnih novih iskustava – kazao je DJ Koh, predsjednik uprave Odjela mobilnih komunikacija.

– Litij-ionske baterije koje napajaju gotovo sve moderne prijenosne uređaje igrale su ključnu ulogu u poticanju globalne revolucije kod prijenosnih uređaja. Međutim, moramo priznati da ove baterije imaju rizike, kojima se može upravljati, s obzirom na visoku reaktivnost oksidirajućih materijala koji se koriste za generiranje visokih energetskih potreba za ove uređaje. Rizik raste dok težimo prema baterijama s većim kapacitetom – kazala je Clare Grey, profesorica sa Sveučilišta Cambridge.

>> Samsungova istraga otkrila razlog zapaljenja modela Galaxy Note 7

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije