Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22 MODELA

Otvorena izložba 'Samsung kroz povijest mobilne telefonije'

Samsung
Foto: Samsung
1/5
27.02.2015.
u 16:10

Ćosić: Zanimljivo je vidjeti kako su se trendovi u mobilnim komunikacijama mijenjali i kako su pametni telefoni izmijenili našu svakodnevicu

Samsung Electronics je danas u Samsung Experience Store u Zagrebu otvorio jedinstvenu izložbu „Samsung kroz povijest mobilne telefonije“ u suradnji s Krunoslavom Ćosićem, poznatim IT novinarom i vlasnikom jedne od najvećih privatnih kolekcija mobilnih uređaja koja obuhvaća 1200 uređaja. Posjetitelji će tako, od danas do 27. ožujka, moći nakratko otputovati u ne tako daleku prošlost i vidjeti kako su se Samsung mobilni uređaji razvijali kroz godine te utjecali na način na koji komuniciramo u pokretu, moglo se čuti na otvaranju izložbe.

- Prije petnaestak godina nismo razmišljali o danas četiri najbitnije stvari na mobilnim telefonima – o kameri, procesoru, bateriji i ekranu; pričali smo o broju redova teksta na ekranima veličine poštanske marke, o duljini vanjske antene, koliko se alarma za buđenje može podesiti te tko ima najmanji mobitel. Zanimljivo je vidjeti kako su se trendovi u mobilnim komunikacijama mijenjali i kako su pametni telefoni izmijenili našu svakodnevicu – naglasio je Krunoslav Ćosić.

Od svojih začetaka pa sve do danas, mobilni uređaji su mijenjali razne funkcije, oblike i veličine, ali ono po čemu su ostali nepromijenjeni je mogućnost telefoniranja u pokretu. Izložba „Samsung kroz povijest mobilne telefonije“ prikazat će neke od najzanimljivijih i najznačajnijih mobitela u Samsungovoj povijesti koji su, svaki na svoj način, obilježili razvoj mobilne telefonije.

Neki od jedinstvenih primjeraka su i Samsung SGH-500 iz 1998. godine i SGH-600 iz 1999. godine koje odlikuje ekran s četiri linije teksta, vibracija, glasovno pozivanje te imenik sa 100 brojeva. Samsung A300 iz 2001. godine prvi je preklopni mobitel u svijetu s vanjskim ekranom. Masa ovog uređaja je samo 77 grama, a između ostalog je opremljen i infrared značajkom, ekranom s četiri nijanse sive boje i WAP-om 1.1. Nadalje, na izložbi će biti izloženi Samsung N400 iz 2001., prvi mobitel kojeg je dizajnirao Pininfarina, zatim A400 iz iste godine, prvi mobitel dizajniran posebno za žene. Među izloženim uređajima posjetitelji će moći vidjeti i Galaxy Note N7000 iz 2011. godine kao prvi phablet na svijetu, Samsung B5722 iz 2009. koji je prvi Samsung mobilni telefon s mogućnošću rada s dvije SIM kartice, E1107 Crest Solar iz 2009. s mogućnošću punjenja baterija pomoću solarnih ćelija, tablet računalo Samsung P1000 Galaxy Tab iz 2010. te mnoge druge.

- Izuzetno mi je drago što, u suradnji s gospodinom Ćosićem, svim zainteresiranima možemo pokazati kratak isječak iz povijesti Samsung mobilne telefonije. I ovi povijesni modeli pokazuju Samsungovu posvećenost inovacijama i odličnom korisničkom iskustvu, od najstarijih pokazanih modela iz 1998. do prvog phableta Galaxy Note, uređaja koji je „probio led“ i postao neizostavan alat za poslovnu komunikaciju u pokretu. Mogu stoga, bez oklijevanja, reći da je uz Samsung budućnost uvijek bila dostupna sada – naglasio je Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija u hrvatskom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics.

Podsjećamo, Samsung Experience Store nalazi se u Mesničkoj ulici 1, a za vrijeme trajanja izložbe bit će otvoren radnim danom od 9 do 20 sati i subotom od 9 do 14 sati. Valja naglasiti kako će drugi dan nakon otvorenja, u subotu, 28. veljače, Samsung Experience Store iznimno biti otvoren od 9 do 18 sati. Više informacija o Samsung proizvodina i uslugama, prodajnim mjestima i servisnoj podršci, dostupno je na www.samsung.com/hr.

>> Ovo je vlasnik jedne od najvećih privatnih kolekcija mobitela

Komentara 3

OB
ObrenM
18:39 27.02.2015.

Imam Samsung tab2 tip p3100 kupljen pred manje o dvije godine.Kupljen je na akciji kod Tele2 za nemalu cijenu od 2400kn.Kompliciran je softerski,trosi mnogo struje,a kod memorije,nakon zauzimanja cca 20% deklarirane se nista vise ne moze pohraniti.Uputa koja se uzz uredjaj dobija ne pojasnjava niti cetvrtinu potrebitnog za koristenje.Operator upucuje na servisera samsunga(samo jedan u Hr)Mobis u Zg,a oni za savjet o koristenju za navedeni uredjaj traze slanje uredjaja u servis.Pokusao sam i preko Samsungove tvornicke potpore(jedno vrijeme su bili u rumunjskoj),a osim velikih tel. racuna,dobio sam laicke odgovore.Svaki put kada sam se javio morao sam iznova davati svoje podatke,tako da se dobija utisak,da se njihova potpora korisnicima,financira pozivima naivnih korisnika njihovih poluproizvoda.Buduci kupci Samsunga dobro se informirajte od nekog neutralnog,dali uzeti uredjaje te marke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije