Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM JE OSTAO

Samsung zauvijek gasi proizvodnju zapaljivog modela Galaxy Note7?

note 7 samsung
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.10.2016.
u 20:54

Zamijenjeni pametni telefon zapalio se u avionu, kod kuće... Novi incidenti natjerali su korejskog diva na opoziv proizvodnje

U Samsungu, najmoćnijoj svjetskoj kompaniji kad je riječ o prodaji pametnih telefona, već je dva mjeseca krizno stanje zbog najnovijeg pametnog telefona Galaxy Note7. Kako je danas objavljeno, proizvodnja tog premium uređaja obustavljena je do daljnjega, a već odaslani mobiteli zaustavljeni. Što je pošlo po zlu? Naime, tek što su početkom kolovoza predstavili pametni telefon Galaxy Note7, a prvi uređaji stigli na adrese korisnika, krenuli su incidenti s eksplozijama. Istraga je pokrenuta, a nalaz je upućivao na grešku s baterijom. Iz Samsunga je 1. rujna stiglo priopćenje u kojem kažu da su do tada zaprimili 35 prijava diljem svijeta te da pokreću istragu. Sljedećeg dana pokrenuta je zamjena uređaja novim, ispravnim Galaxyjem Note7. I baš kada je ponovno sve krenulo svojim tijekom, incidenti su ponovno krenuli, a izvještaji s terena kazivali da nije riječ o starim, nezamijenjenim uređajima, već novima koji su trebali biti potpuno sigurni i ‘popravljeni’.

Isporučeno ih već 2,5 milijuna

Proteklog tjedna jedan se uređaj zapalio u zrakoplovu u SAD-u, korisnik u Kentuckyju prijavio je da se probudio u sobi punoj dima zbog zapaljenog Samsung Notea7. Nova istraga je u tijeku. A Samsung, južnokorejski proizvođač elektronike, objavio je da obustavlja proizvodnju, dok su u nekim zemljama, primjerice SAD-u, zaustavljene i zamjene uređaja. U službenom priopćenju Samsung Electronicsa koje smo dobili kažu: “Privremeno prilagođavamo raspored proizvodnje Galaxy Note7, kako bismo poduzeli daljnje korake s ciljem osiguranja kvalitete i sigurnosti.” U procesu predbilježbe isporučeno je 2,5 milijuna Notea7 diljem svijeta. U Europi još nije opozvana zamjena, dok je prije dva tjedna u izvještaju kompanije stajalo da je do tada bilo zamijenjeno 60 posto uređaja. Kad je riječ o Hrvatskoj, službena prodaja Galaxy Notea7 trebala bi početi 28. listopada i još nema informacija da se od toga odustalo. Pritom oni koji su najnoviji Note7 dobili u procesu prednarudžbi uglavnom su ga i zamijenili, tj. ulaze u europske podatke. O prodaji u Hrvatskoj nema podataka, no broj inače prodanih premium uređaja Samsunga, kada se radi o hrvatskom tržištu, doznajemo, mjeri se tisućama.

I dalje vodeći u svijetu

Prošlog tjedna Samsung je objavio financijsko kvartalno izvješće u kojem eksplozivni Note7 nije uzrokovao velike potrese, odnosno pad prihoda i profita, zasad. Drugi opoziv prodaje najnovijih mobitela vjerojatno će imati veći utjecaj na financijske rezultate i posebno ugled tvrtke. Burza je već reagirala padom dionica zasada 1,5 posto. Ipak, Samsung i dalje drži prvo mjesto u svijetu kada je posrijedi prodaja pametnih telefona, s 22,8 posto udjela na tržištu, dok je Apple drugi s 13,4 posto. Samsung Galaxy Note7 u kategoriji je tzv. phableta, uređaja velikih ekrana. Riječ je o uređaju u rangu Galaxy S7 i S7edge, telefona najviše cijene.     

>> 'Popravljeni' Samsung Galaxy Note 7 zapalio se u zrakoplovu, putnici evakuirani

>> Samsung Galaxy Note 7 nepoželjan u zrakoplovu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije