Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SWITCH

Nintendo predstavio hibridnu konzolu kojom će pokušati uzdrmati Sony

switch nitendo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
13.01.2017.
u 10:16

Switch na tržište stiže u ožujku, a cijena će mu biti 300 dolara.

Nintendo je u petak predstavio novu igraću konzolu "Switch", koja radi i u kući i na putu te se pripremio za 'sraz' s glavnim rivalom Sonyjem koji dominira tržištem svojim Playstationom.

Na prezentaciji u Tokiju rečeno je kako se radi o konzoli punoj Nintendovog "zabavnog DNK", koji bi trebao vratiti povjerenje potrošača nakon neuspjeha prethodne konzole Wii.

Switch je zapravo hibrid između kućnog uređaja koje se može spojiti na televizor i prenosivog uređaja, poput tableta, na kojem se može igrati bilo gdje. Za igre će se koristiti karticama, a ne diskovima.

"Sa Switchom ćete moći igrati igre koje dosad niste mogli", kazao je na pozornici jedan od čelnika Nintenda.

Switch će biti ključan za Nintendo jer je Sony u tri godine prodao više od 50 milijuna primjeraka PS4 diljem svijeta.

Switch na tržište stiže u ožujku, a cijena će mu biti 300 dolara.

>> Nova Nintendova prijenosna konzola na tržištu u ožujku

>> Nintendo će raditi igrice za mobilne uređaje

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dabovlidija82
dabovlidija82
21:52 16.01.2017.

Prenapuhan uređaj za koji kažu da baterija izvan baze traje 2.5-6 sati ovisno o igri koju igramo, a njihove igre su tako peglane da su se tu po meni jako spotaknuli. Uređaj koji je namijenjen kao kućna zabava sa mogućnošću mobilne gaming konzole....njihove igre su baš stvorene za uživati u domu svome, s klincima, mislim na novi SuperMario Odyssey, ali se treba i načekati da dođe.S time da su igre skupe, naplata online usluge im po meni ne ide na ruku iako kažu da će biti puuuno igara,...NE HVALA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije