Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST

Nijemci probili senzor otisaka na Galaxyju S5, ulogirali se na PayPal

Samsung Galaxy S5
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.04.2014.
u 11:46

Berlinski SRLabs probio je Galaxy koristeći isti kalup s otiskom prsta koji su upotrijebili na iPhoneu

Ekipa njemačkog SRLabsa, koja je prošle godine probila senzor za otiske pristiju na iPhoneu 5S, sada je sličnu stvar učinila sa najvećim konkurentom, Samsungom Galaxy S5. Iako je ekipa probila i sustav na Appleovom smartphoneu, kažu da je Samsungov senzor mnogo manje siguran.

Berlinski SRLabs probio je Galaxy koristeći isti kalup s otiskom prsta koji su upotrijebili na iPhoneu. Ekipa upozorava kako se pomoću otiska moguće ulogirati i u uslugu za plaćanje preko interneta PayPal, što dodatno ugrožava korisnika.

Iz PayPala su rekli da ozbiljno shvaćaju ovo otkriće, no dodali su da je identifikacija putem otisaka prstiju još uvijek sigurniji i lakši način plaćanja na mobilnim uređajima od lozinki i kreditnih kartica. Dodaju da bi korisnicima kojima je uređaj hakiran pokrili eventualne gubitke. Samsung nije komentirao slučaj, prenosi BBC.

 

>> Galaxy S5 je vodootporan i može skenirati otiske prstiju

>> Čitač otisaka prstiju na iPhoneu 5S ne radi sa znojnim prstima

Komentara 1

BU
bubidubi
13:40 17.04.2014.

Imam iPhone 5s i imam Touch ID na njemu,ali mi ne pada na pamet aktivirat ga i dat svoje biometrijske podatke nekoj firmi da barata s njima.To je za pomodne budale! Iako oni govore kako se to sprema na posebnom chipu unutar telefona i kako niko ne moze doci do njih -blabla, Kako da ne... !! Dobra stara lozinka,brojke i slova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije