Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Letv Le1

Premium osjećaj, vrhunska izrada i odlična kamera: Uređaj koji je puno jeftiniji od konkurencije, a nudi sve što trebate

mobitel, Letv
Foto: Robert Jurišić
1/19
16.10.2016.
u 21:00

Odličnom izgledu doprinosi i uzak prostor između ekrana i bočnih rubova telefona. Stječe se dojam da se ekran rasteže od jednog kraja do drugog.

Prije 12 godina mladi Jia Yueting osnovao je kompaniju Letv koja je trenutno jedna od najvećih kineskih tehnoloških kompanija. U počecima se bavila internet televizijom, video produkcijom i distribucijom, proizvodnjom televizora, a odnedavno su se okušali, i to uspješno, u proizvodnji pametnih telefona. Kompanija je nedavno promijenila ime i zove se LeEco, a okrenuli su se i novom segmentu tržišta. U kolovozu su objavili kako planiraju uložiti 1,8 milijardi dolara u tvornicu koja će godišnje proizvoditi 400 tisuća električnih automobila.

Na tržište mobitela ušli su u travnju prošle godine s modelima Le 1, Le 1 Pro i Le Max s kojima su postigli veliki uspjeh. Kasnije su uslijedili modeli Le 1s, Le Max Pro, Le 2 i ostali. Tijekom 2015. godine prodali su četiri milijuna uređaja te su postali najbžre rastuća kompanija u tom području.

Le 1 (x600) opremljen je MediaTek Helio X10 osmojezgrenim procesorom (2 GHz) i dolazi s 3 GB RAM-a i baterijom od 3000 miliamper sati. Ekran je veličine 5,5 inča s rezolucijom 1920x1080.
Kod ovog modela dostupna je memorija od 16, 32 i 64 GB, no nekima bi mogao biti nedostatak izostanak utora za SD karticu. Mobitel posjeduje utor za dvije kartice i, naravno, koriste se istodobno tako da na jednom uređaju možete koristiti dva broja.

Kvaliteta izrade uređaja je izvrsna i metalni rub mobitelu daje premium osjećaj. Odličnom izgledu doprinosi i uzak prostor između ekrana i bočnih rubova telefona. Stječe se dojam da se ekran rasteže od jednog kraja do drugog.

Mobitel je opremljen s dvije kamere. Prednja ima 5 megapiksela i odlična je za svoju ulogu snimanja selfija, a stražnja ima 13 piksela te je s njom moguće snimati video u rezoluciji 4K. Izradu kamere potpisuje Sony. Okidač kamere je vrlo brz, kao i fokus. Slike dobivene primarnom kamerom su dolične i zasigurno ćete teško pronači bolju od nje u ovom cjenovnom razredu. Sučelje kamere je jednostavno i lako za korištenje.

Foto: Robert Jurišić

Ako izaberete rezoluciju od 13 MP fotografije će biti snimljene u rezoluciji 4:3 dok ćete za rezoluciju od 16:9 trebati smanjiti na 10 MP. Modove snimanja, fotografiranja, panorame i slow-motiona jednostavno se bira micanjem prsta lijevo ili desno pri dnu ekrana. Fotografije snimljene mobitelom nalaze se u galeriji.

Tipka za paljenje nalazi se s desne strane uređaja, dok su tipke za glasnoću na drugoj strani. Iznad njih nalazi se prekidač kojim se mogu isključiti zvukovi na uređaju. Ulaz za slušalice nalazi se na vrhu uređaja dok se na dnu nalaze odlični zvučnici i USB-C utor. Na poleđini ekrana se nalazi kamera s vrlo jakom dvotonskom bljeskalicom te rupica za mikrofon.

Tri GB RAM-a i snažni osmojezgreni procesor osiguravaju da mobitel doslovce "leti" prilikom korištenja i nakon dužeg korištenja i skidanja velikog broja aplikacija. Baterija od 3000Mah sigurno će vam osigurati autonomiju za cjelodnevno korištenje, a ako ste slabiji korisnik možete računati i na dva dana autonomije.

Uz sinkronizaciju Vibera, WhatsAppa, Hangoutsa, Gmaila, Messengera i drugih aplikacija nije se dogodilo da mi se baterija isprazni prije spavanja. Mobitel je naručen putem interneta iz Kine, a ukupna cijena sa svim davanjima iznosila je nešto manje od 1300 kuna. Sve o naručivanju mobitela iz Kine možete pročitati OVDJE.

>> Napadaju iPhone: Google ima novu seriju mobitela s neograničenim kapacitetom za fotke i videa

Komentara 2

SH
ShkoMi
00:28 17.10.2016.

Osim sto Letv nema podrsku za Europu, ne postoje sluzbeni distributeri za ovaj dio svijeta, software je djelomicno na kineskom, potrebna vam je instalacija custom roma itd... super mobiteli. U prijevodu, dobar mobitel za jako naprednog korisnika kojeg ne brine to sto nema ama bas nikakvu garanciju. Za tu cijenu radije preporucite Xiaomi ili Meizu koji se laganini vec sire na ovo trziste. Letv kao firma slijedi filozofiju ujedinjavanja sve tehonologije koju korisnik posjeduje, tako da se njihovi proizvodi isplate samo ako doma posjedujete njihovu smart home tehnologiju i sl...Također ne namjeravaju se siriti u Europu u narednim godinama. Takoder, nijedan kinez osim Xiaomi Mi5-ice ne moze prismrdit mainstream flagship kamerama.

BI
bijelocrveni
08:46 17.10.2016.

Recenzirate godinu dana star mobitel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije