Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJEN I NOVI SUSTAV

Umjetna inteligencija, odličan ekran i snažan procesor glavne su odlike nove perjanice kineskog proizvođača

Meizu Pro6 plus
Foto: Meizu
1/3
30.11.2016.
u 09:23

Mobitel će se otključavati uz pomoć čitača prstiju mTouch koji bi posao trebao obaviti u samo 0,15 sekundi

Kineski proizvođač pametnih telefona, Meizu, danas je predstavio Meizu Pro 6 plus, jaču verziju perjanice Pro 6 koji je predstavljen ranije ove godine.

Novi Meizu ima 5,7-inčni OLED ekran rezolucije 2560x1440 piksela, a pokreće ga Samsungov osmojezgreni procesor Exynos 8890, čije četiri jezgre rade na 2,3GHz, a ostale na 1,6GHz.

Četiri GB radne memorije trebale bi zadovoljiti sve zahtjevne korisnike, a Meizu se hvali debljinom telefona od 7,3 milimetra.

Opremljen je baterijom od 3400mAh koja bi se do 60% trebala napuniti za samo 30 minuta. Primarna kamera ima Sonyjev 12MP i otvor leće f/2.0 sa senzorom IMX386 CMOS, dok se na prednjem dijelu nalazi kamera od 5MP.

Uređaj je moguće kupiti u tri boje: srebrnoj, sivoj i zlatnoj boji šampanjca. 

Pro 6 plus također će biti prvi Meizuov mobitel koji će imati operativni sustav Flmye 6, modificiranu verziju Androida. Meizu otkriva kako će taj sustav imati više od 400 novih mogućnosti, kao i One Mind. Ovdje se radi, kako tvrdi Meizu, o njihovoj umjetnoj inteligenciji, a što će to točno značiti u radu uređaja znat ćemo kasnije

Otključavanje mobitela moći će se raditi uz pomoć čitača prstiju mTouch koji bi posao trebao ''obaviti'' u samo 0,15 sekundi. Na tom čitaču bit će moguće mjeriti otkucaje srca.

I ekran donosi neke novosti pa će tako biti podržana opcija ''Always-on'' što bi značilo da će na njemu biti prikazane neke osnovne informacije, poput sata i notifikacija kada ekran neće biti upaljen. Ekran nove Meizuove perjanice podržava i 3D press tehnologiju.

>> Iz Kine dolazi revolucionarni koncept: 'Svaki štreber ima fantaziju o ultimativnom pametnom telefonu'

>> Xiaomi predstavio novu 'zvijer' s kojom kreće u borbu s najboljim mobitelima

Komentara 1

SD
ski.d
10:34 30.11.2016.

imat če sat ,bravo roberte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije