Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO IZ BUDUĆNOSTI

Lexus najavio Slide, pravi hoverboard koji se može voziti

Lexus Slide
Foto: Lexus
1/2
24.06.2015.
u 13:30

Slide koristi supravodiče hlađene tekućim dušikom i magnete za postizanje magnetske levitacije

Lexus, Toyotina marka luksuznih automobila, predstavila je hoverboard za koji tvrde da je pravi i može se voziti. Uređaj se zove Slide, a u Lexusu najavljuju kako će testiranje početi tijekom idućih nekoliko tjedana u Barceloni.

U kratkom i škrtom teaseru koji je Lexus jučer objavio na YouTubeu ne vidimo kako ovaj uređaj radi, već samo osobu koja nakon vožnje skateboardom stupa na hoverboard, ili lebdeći skateboard. Međutim, u Lexusu tvrde da je riječ o pravom voznom hoverboardu, koji koristi supravodiče hlađene tekućim dušikom i magnete za postizanje magnetske levitacije. Riječ je o ozbiljnoj japanskoj tvrtki, a i 1. travnja je prošao pa im valjda možemo vjerovati na riječ.

Uređaj je izrađen od materijala koji se koriste i u automobilima, uključujući i bambus koji dominira gornjim dijelom uređaja, a na kojemu se nalazi i veliki Lexusov logo.

 

>> Hoverboard iz Povratka u budućnost postaje stvarnost

>> Ipak ništa od hoverboarda - ovako je to stvarno izgledalo

Komentara 3

HE
Her1
14:04 21.08.2015.

Sta jos nece izmisliti...

Avatar Milokliz
Milokliz
19:50 24.06.2015.

Zakon. Volkswagen može napraviti samo adapter za plug za svoje traktore...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije