Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MYKIE

Kućni robot zna što je u vašem hladnjaku i pećnici

Mykie
25.09.2016.
u 15:25

Humaniodni robot s kružnim monitorom klima glavom, namiguje i smije se, a pričvršćen je na tijelo u obliku korneta koje se postavlja na kuhinjsku radnu ploču

Robot Mykie, skraćenica od My Kitchen Elf (Moj kućni patuljak) uskoro dolazi u vaše kuhinje kako bi vam rekao što se nalazi u hladnjaku ili koliko dugo se mora peći jelo u pećnici.

Humaniodni robot visok 30 centimetara ima kružni monitor koji može klimati glavom, namigivati i smijati se, pričvršćen na tijelo u obliku korneta koje se postavlja na kuhinjsku radnu ploču.

Prototip je prikazan na nedavnom sajmu elektronike IFA u Belinu.

Mykie je "osobni asistent koji olakšava svakodnevne kuhinjske poslove", rekao je Kai Grassie, direktor odjela za inovacije njemačke tvrtke BSH Home Appliances.

Robot je u stanju kontrolirati kuhinjske aparate poput perilice posuđa i pećnice i reagirati na glas vlasnika tako što predlaže recepte ili odgovara na pitanja poput onoga kakvo je danas vrijeme.

"Ipak, pred nama je još veliki posao prije nego Mykie postane pravi interaktivni asistent u kuhinji", rekao je Grassie.

Zasad nije poznato kada će robot biti dostupan na tržištu.

>> Ormar koji sam pere, suši i slaže rublje, roboti peru i prozore, mobitel koji vam sam ušminkava selfije...

Komentara 1

DD
dr dragon
05:03 26.09.2016.

I sam sam kao robot jer i ja znam sto mi je sve u frizideru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije