Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMSUNG, APPLE...

Kuća od karata preplavljena gadgetima

Kevin Spacey
Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
03.05.2015.
u 17:00

Netom prije početka prikazivanja serije, možda kao i propagandni trik, izašla je informacija da je Netflix dogovorio prikriveno oglašavanje s nekoliko korporacija

Visoka je tehnologija gotovo u pravilu dio svakog filmskog ili televizijskog seta, bilo da je koriste voditelji nekog uspješnog talk ili reality showa, bilo da je kanal kroz koji se odvija priča nekog blockbustera. Nerijetko je upravo tehnologija okosnica radnje filma, u mnogim je filmovima njezina uloga i presudna. Nije puno drukčije ni s trećom sezonom Kuće od karata, gdje najnoviji gadgeti nemaju glavnu ulogu, ali pomalo nenametljivo čine cijelu priču ozbiljnijom te su važan komunikacijski kanal među likovima. Ne treba ni spominjati da je predsjednikov zapovjedni centar prepun kojekakve elektronike.

Likovi nisu geekovi

Ne može se reći da su likovi u ovoj seriji geekovi, ali da su neraskidivo povezani s elektronikom, to svakako. Nekako se sve može svesti na glavne brendove: Samsungovi televizori, Microsoftove Lumije i još neki Windows Phonei, Appleov iMac i MacBook Pro, a Claire Underwood za pozive koristi iPhone. Ima tu i softvera pa se tako u nekim scenama na ekranu vide grafike sa simuliranom messenger-komunikacijom, u FBI-ju jedan o likova radi na nekom operativnom sustavu za koji ne znamo koji je (možda namjerno), a glavni lik Frank Underwood u trenutku razmišljanja igra Monument Valley. Ako to niste znali, na Skypeu je moguća sigurna veza, provjerite kod producenata serije, oni to imaju jer tako u jednom trenutku komuniciraju glavni likovi serije. Normalno da više nema spajalica, registratora ni fascikala, nego predsjednički pomoćnici okolo nose tablete, doduše neidentificiranog brenda. Valjda kao dužan hommage prošlosti, u jednom se trenutku ipak pojavljuje stari dobri Blackberry koji je i prema autorima serije ispao iz igre kao glavno komunikacijsko sredstvo u poslovnom, pa onda i u političkom svijetu. Sve to ipak nije slučajno.

Brak Samsunga i Netflixa

Netom prije početka prikazivanja serije, možda i kao dio propagandnog paketa, izašla je priča kako je Netflix navodno sklopio dogovor s nekim velikim brendovima o prikrivenom oglašavanju, pa tako i sa Samsungom. Ako u Americi uzmete Samsungov televizor, dobijete i pretplatu na Netflix. Eto zašto u seriji ima toliko Samsungovih ekrana i zašto su počesto i u kadru. Sumnja se još i na Apple, dok se velika pivovara Anheuser Busch i nije pretjerano skrivala. No sve to ne bi bilo ništa ozbiljno da se Netflix javno ne zaklinje i kao temelj svoje politike objavljuje da na njegovim programima nema baš nikakvih reklama. Ne bi se baš reklo, pogotovo jer posljednje informacije govore da su se dogovorili čak i s Nikeom.

>> Kevin Spacey: Aroganciju i ego stalno osjećam u Hollywoodu

>> TV predsjednik pljunuo u oko Isusu i prošao bez fetve

Komentara 3

Avatar think pink
think pink
09:15 16.05.2015.

"Ne može se reći da su likovi u ovoj seriji geekovi, ali da su neraskidivo povezani s elektronikom, to svakako." - ovaj novinar kao da je došao direktno iz 19. stoljeća - ne može se načuditi što ljudi koriste televizore,e, mobitele i kompjutere... i zbog toga ih gotovo proglašava geekovima... ne bih se začudio ni je Claire proglasio pravom hakericom, jer koristi tablet i smarfon...

MA
masterYoda
17:20 03.05.2015.

Zanimljiv članak. Ako nije prepisan onda čestitke autoru na uspješnom radu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije