Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Tinejdžerku ubila struja dok je punila iPhone 4S

iPhone 4s
Foto: Christoph Dernbach/DPA/Pixsell
01.08.2014.
u 09:20

Nije poznato je li 18-godišnjakinja koristila neoriginalni punjač, koje se krivi za ovakve nesreće

Neimenovanu 18-godišnju Kineskinju na spavanju je ubila struja dok se pokraj nje punio iPhone 4S, prenosi Daily Mail. Nesreća se dogodila 24. srpnja u Xinjiangu.

Sestra stradale tinejdžerke rekla je da je na povratku kući osjetila miris paljevine, a potom zatekla sestru kako leži u svojoj spavaćoj sobi s opekotinama po tijelu. Pokraj nje nalazio se pokvareni iPhone. Forenzičari su rekli da je djevojka imala mrtvačke pjege, promjenu boje kože zbog spuštanja krvi u niži dio tijela, na vratu, rukama i nozi te su zaključili da ju je ubila struja.

Ovo nije prva smrt izazvana iPhoneom na punjenju, no za ove se smrti krive neoriginalni punjači za taj popularni smartphone. Prošlog srpnja stjuardesu Ma Ailun (23) ubila je struja dok je razgovarala na iPhoneu 5 koji je bio priključen na neoriginalni punjač. Nedugo nakon toga 30-godišnjak iz Pekinga pao je u komu nakon električnog šoka uzrokovanog iPhoneom, a njegova je obitelj također okrivila neoriginalni punjač.

Nije poznato je li 18-godišnjakinja koja je stradala prošli tjedan koristila originalni punjač ili lažnjak.

Appleovi uređaji u Kini se jako brzo prodaju, a tržište je zbog velike potražnje preplavljeno lažnim iPhoneima, iPadima i iPodima. I ne samo njima - 2011. su godine samo u Kunmingu otkrivene 22 lažne Appleove trgovine.

>> Struja ubila 57-godišnjeg muškarca dok je brusio

>> Radnika HŽ-a ubila struja dok je bojio stupove za struju

Komentara 3

DU
Deleted user
23:11 01.08.2014.

Nedodirljivi su.mene blokali jer sam napisao da novinar pise o nesreci u biogradu a slika šalate objavljena.

DU
Deleted user
16:17 01.08.2014.

tinejdžer-ica ! obnoviti hrvatski jezik i pismo.....

Avatar commentator
commentator
19:01 13.10.2016.

Hm .. dobro su se osigurali Jabukovci; ako upotrijebiš zamjenski punjač - mrtav si. Prešli su na novi level zaštite (sebe.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije